Ziua Orașului Pécs Sărbătorită la Zilele Aradului
20.08.2024

Expoziție de Fotografie la Sala Clio

În cadrul Zilelor Aradului, Ziua orașului Pécs va fi sărbătorită cu o serie de evenimente culturale. Manifestările încep vineri, 23 august, la ora 17:00, cu o expoziție organizată de Clubul Foto Mecseki din Pécs, găzduită la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad. Expoziția, intitulată "Mozaicuri", prezintă o colecție variată de fotografii, inclusiv peisaje, portrete, natură, clădiri și scene de viață, aduse cu scopul de a întări legăturile culturale cu artiștii fotografi și publicul arădean.


Ansamblul de Dans Popular Misina în Parcul Sfânta Maria

Programul continuă în seara aceleiași zile, în Parcul Sfânta Maria, unde, la ora 20:00, Ansamblul de Dans Popular și Teatru de Dans Misina din Pécs va susține un concert de muzică folclorică. Ansamblul se concentrează pe dansurile populare maghiare, prezentându-le într-o formă cât mai autentică, păstrând astfel vie tradiția artistică a regiunii.


Acordul de Înfrățire dintre Arad și Pécs

Aceste evenimente se desfășoară în contextul acordului de înfrățire dintre Arad și Pécs, semnat pe 21 martie 2008, care are ca principal obiectiv extinderea schimburilor culturale între cele două orașe.


Evenimente Reciproce la Pécs

Pentru a sublinia principiul reciprocității, un eveniment similar dedicat Aradului va avea loc la Pécs în luna septembrie a acestui an. Această colaborare continuă între cele două municipii întărește legăturile culturale și promovează schimburile artistice între comunitățile din România și Ungaria.