Ziua internațională a hamacului
22.07.2020

Pe 22 iulie, în fiecare an, este celebrata Ziua internationala a hamacului, un obiect devenit tot mai simpatic de cand vacantele in strainatate sunt mai putine. Si cum zilele sunt calduroase, ne putem gasi relaxarea la umbra unui copac din curte, din gradina sau daca nu putem improviza pe balcon, mai ales ca au aparut hamacele cu sezut.

Hamacul își are originea, cu mii de ani în urmă, în America Centrală, unde avea rolul de a-i proteja pe oameni de insecte și de viețuitoarele veninoase, mențînându-i deasupra solului.

Cuvântul hamac inseamna "plasă pentru pește" din limba awarakana (un dialect dezvoltat printre indigenii din America de Sud, răspândit apoi și în America Centrală).
Se pare ca jurnalele lui Cristofor Columb ar fi furnizat cele primele informatii despre crearea unui astfel de obiect.

Hamacul a fost adoptat încă din secolul al XVII-lea de europeni, oferindu-le confort în spațiile înguste de pe vase, corăbii.

După ce a cutreierat mările și oceanele, hamacul a devenit pe uscat un obiect preferat atât pentru relaxare, cât și pentru drumeți, turiști și cățărători . Il gasiti in magazine intr-o varietate de culori si materiale cu preturi intre 50 si 200 de lei.