Ziua internațională a copiilor
01.06.2020

Ziua Internationala a Copilului a fost sarbatorita pentru prima data in lume in octombrie 1953 si a fost sponsorizata de catre Uniunea Internationala pentru Bunastarea Copilului din Geneva. Ideea de a avea o zi internationala i-a venit lui Rubab Mansoor, elev in clasa a VIII-a si a fost acceptata si adoptata de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite in anul 1954.
In acelasi an UNICEF a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat sa dispuna de o zi la asa-numita “Zi a Copilului”.

Nu se stie exact de ce ziua de 1 Iunie a fost aleasa ca Ziua Internationala a Copilului, insa exista o teorie potrivit careia, consulul general chinez de la San Francisco a strans un numar de copii orfani chinezi pentru a sarbatori Festivalul Dragonului, care s-a intamplat sa fie chiar pe 1 Iunie, data care a coincis, de asemenea, cu Conferinta de la Geneva.

1 Iunie - Ziua Copilului este ziua in care se celebreaza miracolul nasterii, miracolul puritatii, dar si intoarcerea la inocenta.
Nu exista limite de varsta, cand vine vorba de a sarbatori Ziua Copilului.
De ziua lor, copiii merita o atentie deosebita, pentru a sti ca au anumite drepturi si ca sunt importanti pentru societate.