Zilele Academice Arădene, reper în istoria UVVG
10.06.2020

Tradiția unui eveniment de prestigiu organizat în Arad a fost întreruptă de pandemie, tocmai când manifestarea avea să implinească 30 de ani.
Este vorba despre Zilele Academice Arădene, organizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.


Ediția de anul trecut a fost dedicată memoriei prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector fondator şi preşedinte al UVVG.
Evenimentul i-a adus împreună pe prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG, prof. univ. dr. Béla Merkely, rector al Universității Semmelweis din Budapesta, Ungaria prorectori, decani, studenți, masteranzi, doctoranzi, prostdoctoranzi, absolvenți ALUMNI-UVVG, delegaţii ale Universităţilor partenere din ţară şi străinătate alături de autoritățile locale.


Mergând în timp ediția din 2018 era, neștiută de nimeni atunci, ultima ediție la care regretatul președinte al UVVG, Aurel Ardelean a participat.

Ceremonia a început cu un Te-Deum la momumentul lui Vasile Goldis, continuând cu momente de neuitat pentru conducerea universității, în speță rectorul Coralia Cotoraci, profesorii, studenții și invitați.

În anul 2017 cei prezenți la prestigiosul eveniment academic au avut parte pe lângă festivitățile solemne, de momente de relaxare in curtea Castelului de la Macea. Au fost dansuri și muzică populară prilej de bucurie și socializare pentru toți cei prezenți.

În anul 2016, seria manifestărilor organizate de Universitatea de Vest Vasile Goldiș a cuprins evenimente numeroase, pleiada purtând tradiționalul nume Zilele Academice Arădene.

Lucrări și conferințe științifice, inaugurări, activități sportive, Ziua Porților Deschise, decernarea titlului de Doctor Honoris Causa și alte momente importante pentru universitate, toate au fost desfășurate în cadrul Zilelor Academice Arădene.

Pandemia Covid-19 a făcut însă ca Senatul UVVG Arad să decidă amânarea evenimentului pentru atunci cand va putea fi desfășurat în siguranță și îi va putea aduce din nou la un loc pe toți cei care iubesc Universitata de Vest Vasile Goldis Arad.