Zboruri interzise spre Spania, de mâine!
10.08.2020

Atentie pentru cei care doriti sa calatoriti in Spania
Conform actualizării publicate sâmbătă noaptea de autoritățile române, Spania intră din nou pe lista țărilor din zona galbenă din 11 august. Ca urmare a acestei modificări, pasagerii care sosesc din Spania în România din 11 august sunt obligați să între în carantină la domiciliu timp de 14 zile. De asemenea, zborurile comerciale regulate dintre aeroporturile din țara noastră și cele spaniole vor fi suspendate începând cu data de 11 august.
Ora intrarii in vigoare in 11 august, ora 0:00. In conformitate cu legislatia romana in vigoare, toate zborurile vor fi anulate cu incepere de atunci, iar toti cei care se intra pe teritoriul Romaniei venind din Spania indiferent de nationalitate vor intra in auto-carantina.
In ultimele 3 zile, in urma unei cresteri exponentiale, Spania a depasit Romania la numarul de cazuri. Astazi, Spania avea inregistrate 89,4 cazuri la 100.000 locuitori, iar Romania 87,3 cazuri.
Legislatia romana prevede ca tarile care au un numar de cazuri noi la 100.000 locuitori raportate in ultimele 14 zile devin automat tari galbene si in consecinta, toti cei care vin de acolo intra in auto-izolare, iar zborurile sunt anulate. Acest lucru s-a intamplat deja cu Serbia, Qatar sau Emiratele Arabe Unite.