Workshop pe expertiza în ecografie
30.03.2022

Dr. Achibet Abdellatif, preşedintele Asociaţiei Marocane de Ecografie, a fost invitatul Ligii Studenţilor Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Organizaţie activă, vie, mereu în căutarea de soluţii pentru o cât mai bună pregătire teoretică şi practică, Liga Studenţilor Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad se implică în organizarea de conferinţe şi workshopuri pe diferite domenii. Zilele trecute, la invitaţia preşedintelui LSUVVG, Arnold Marchiş, studenți, profesori și medici rezidenți din Arad și Timișoara au beneficiat de expertiza în ecografia de abdomen, rinichi și tiroidă a dr. Achibet Abdellatif, președintele AMECHO (Asociaţia Marocană de Ecografie). Astfel, timp de două zile, studenţii medicinişti vorbitori de limba franceză şi nu numai, au avut ocazia de a-şi îmbunăţi cunoştinţele cu informaţii oferite de un profesionist în domeniul ecografiilor de abdomen, rinichi şi tiroidă.

Invitatul special al acestui workshop, dr. Achibet Abdellatif, s-a arătat încântat de numărul mare de studenţi vorbitori de limba franceză care studiază la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, dar şi de cele văzute în Campusul UVVG, la Institutul de Ştiinţe ale Vieţii „Aurel Ardelean” şi la Rectorat. Domnia sa a vizitat și secțiile de Medicină Internă, Chirurgie, Hematologie și Radiologie ale Spitalului Județean.

„Odată cu ridicarea restricţiilor şi extinderea activităţii de voluntariat pe toate secţiile Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Arad, ne-am propus să creştem numărul conferinţelor şi workshopurilor cu invitaţi de prestigiu, care să aducă un plus de informaţii pentru studenţii medicinişti. Împreună cu colegii mei, Damia Yazidi, vicepreședinte şi Zakaria Douazi, manager LSUVVG, am considerat oportun ca elementele de ultrasonografie să fie prezentate de un profesionist în domeniu, dr. Achibet Abdellatif din Maroc, care timp de două zile, pro-bono, a disecat secretele ecografiei şi interpretării ei pentru studenţi, rezidenţi şi medici. Nimic nu ar fi fost posibil fără sprijinul conducerii Universităţii şi susţinerea necondiţionată a prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad ” - ne-a declarat Arnold Marchiş, preşedintele LSUVVG.

La rândul ei, dna rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci a punctat: „Felicit acţiunea Ligii Studenţilor UVVG, în contextul în care Universitatea noastră pune accent pe internaţionalizare, fiind deschisă iniţiativelor de acest gen. Organizarea de worshopuri tematice contribuie la îmbogăţirea cunoştinţelor studenţilor medicinişti, care îi vor ajuta în viitoarea carieră”.