Weekend aglomerat la graniță
17.05.2020
Cel mai aglomerat weekend de la începerea pandemiei, pentru că sunt mii de oameni, atât pe intrarea, cât și pe ieșirea din România, spun autoritățile.
Peste 1100 de persoane au trecut granița pe jos, în ultmele ore, prin vama Nădlac 1. Ca să scurteze timpii de așteptare, politiștii de frontieră au scos mese în aer liber, unde românii pot completa documentația pentru intrarea în țară. Cu toate acestea, oamenii și-au pierdut răbdarea și au stat înghesuiți în fața tonetelor grănicerilor, în speranța că așa vor putea trece frontiera mai repede.
Poliția de Frontieră a luat măsuri speciale pentru a face față situației și a lucrat la capacitatea maximă. S-a redeschis pentru circulația călătorilor alte două puncte, la Nădlac 2 și Borș, însă numărul persoanelor care tranzitează frontiera este tot mai mare.
În cele 2 puncte de la Nădlac s-au deschis 13 căi de intrare în România și 9 căi de ieșire.  În ultimele 24 de ore, pe la Nădlac 1, aproape 4000 de persoane au intrat în țară și au ieșit 6100.
În doar câteva ore, 4050 de români au intrat și 2500 au ieșit și pe pe Nădlac 2.  Pe la Borș au intrat 2550 de persoane și au ieșit 1600.
Adevărate rețele de transport ale persoanelor care vin pe jos în țară și-au făcut apariția la frontieră, unde au apărut mai multe taxiuri și microbuze chiar și din alte județe, care îi așteaptă pe români în benzinăriile din zonă.
O călătorie pentru 50 de km, de la Nădlac la Arad, costă chiar și 200 de lei.
UPDATE ora 20: Din informațiile primite problema persoanelor care treceau granița pe jos și stăteau „claie peste grămadă” s-a rezolvat și autoritățile au reușit să descongestioneze Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 1 pentru pietoni.