Vreme rece în septembrie, caldă în octombrie
23.09.2021

Vremea se schimba in Romania. Un val rece a inceput sa loveasca intreaga tara. Potrivit ANM, temperaturile scad brusc fiind înregistrate chiar și cu 10 grade mai puțin. Totodată, meteorologii anunță că la munte ninsorile care deja au inceput, vor continua.

In ultimele zile ale saptamanii, vremea ne mai lasa puti sa simtim temeperaturile de toamna astfel ca vom avea până la 18 grade ziua. În timpul serii, valorile termice vor ajunge la cel mult 8 grade, anunță meteorologii.

In weekend temperaturile mai coboara putin si izolat vor fi ploi.
Ultima săptămână a lunii septembrie va aduce vreme normală pentru această perioadă. Meteorologii anunță că în săptămâna 27 septembrie – 4 octombrie temperatura medie a aerului care va avea valori normale în toată ţara, iar cantităţile de precipitaţii vor fi sub nivelul normal pentru această perioadă, în special în sud-vestul ţării.

Luna octombrie vine și ea cu o vreme caldă. Potrivit meteorologilor, în săptămâna 4-11 octombrie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate de cele normale pentru acest interval.
De asemenea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile. Același lucru este valabil și în săptămâna 11 octombrie – 18 octombrie, când valorile termice şi cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.