Voluntari UVVG, în slujba arădenilor!
04.02.2022

De patru luni, doi studenţi ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad sunt sprijin pentru Direcţia de Sănătate Publică.

Voluntariatul este cel mai bun exemplu de democraţie. Votăm la alegeri, dar când te oferi voluntar, votezi în fiecare zi pentru comunitatea în care vrei să trăieşti. Plecând de la acest deziderat – susţinut şi încurajat constant de prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad - , doi studenţi medicinişti au decis să fie parte a societăţii şi să se implice acolo unde era nevoie de ei. Mai exact, de la 1 octombrie 2021, timp de patru luni, Alexandra Maria Velea (Medicină Generală, anul II) şi Cristian Coman (Farmacie, anul IV) sunt zi de zi alături de angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad, implicându-se în prelucrarea datelor celor depistaţi pozitiv.

Într-o postare pe Facebook, directorul DSP Arad, Horea Timiş, a ţinut să sublinieze efortul celor doi studenţi medicinişti în plin val al pandemiei de COVID-19. „Fără sprijinul voluntarilor, ne-ar fi fost greu, aproape imposibil, să trecem peste acest noul val al pandemiei. Le mulţumim tuturor, dar în special celor doi studenţi ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, aflaţi zilnic alături de noi de la 1 octombrie: Alexandra Maria Velea şi Cristian Coman” - a spus Horea Timiş, directorul DSP Arad.

Coordonatorul studenţilor medicinişti, conf. univ. dr. Paul Freiman, preşedintele Senatului UVVG, a subliniat aportul voluntarilor ori de câte ori a fost necesar: „Studenţii şi rezidenţii Universităţii noastre au fost mereu acolo unde a fost nevoie într-o perioadă grea, marcată de pandemia de COVID 19. Fie că a fost vorba despre activităţi de voluntariat în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, fie la Direcţia de Sănătate Publică. Chiar în aceste zile, când numărul cazurilor celor depistaţi pozitiv este în creştere, cinci rezidenţi s-au alăturat celor de la DSP. Este vorba despre: Cătălina Banciu, Larisa Suciu, Ioana Duma, Georgiana Bărbăţei şi Bogdan Faur”.