Virgiliu Postolachi a semnat cu UTA! Clubul arădean și-a asumat plata indemnizației de formare a atacantului
20.07.2022

Atacantul moldovean Virgiliu Postolachi a semnat astăzi cu UTA.

Clubul arădean și-a asumat plata indemnizaţiei de formare a jucătorului în vârstă de 22 de ani, care a semnat pentru o perioadă de doi ani. Acesta a efectuat stagiul de pregătire de la Rogla împreună cu echipa condusă de Ilie Poenaru și chiar a marcat două goluri în amicalul cu Maritsa Plovdiv. 

Postolachi a crescut la academia celor de la Paris Saint-Germain, acolo unde a evoluat la toate grupele de vârstă. A debutat pentru echipa de seniori a parizienilor într-o partidă amicală în 2019 contra celor de la Dinamo Dresda, când a şi marcat un gol după o pasă primită de la celebrul Kylian Mbappe. Mai apoi, atacantul a jucat la echipa secundă a celor de la Lille, dar și în Danemarca, la Vendsyssel FF, și în Belgia, la Mouscron, formație de la care a ajuns la Arad. 

„Vârful” are triplă cetățenie, moldovenească, română și franceză, dar la nivel de echipă națională îmbracă tricoul Republicii Moldova. În perioada în care juca la Paris, FRF a dorit să îl înregimenteze în naționala României, însă UEFA nu l-a declarat eligibil pentru a evolua sub „tricolor”.