Vinerea Mare la TV Arad și pe Facebook
16.04.2020

Ne aflam in Joia Patimilor iar Televiziunea Arad va este aproape prin transmiterea slujbelor de la Catedrala Veche din Arad. In aceasta seara dupa stiri va fi transmisa in direct de la ora 19 Denia celor 12 Evanghelii.
Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paștelui, și astfel ultima vineri din Postul Mare. Se numeste Vinerea Patimilor, deoarece în această zi a pătimit și a fost răstignit Iisus Hristos, Vinerea Seacă, pentru că mulți români au obiceiul de a tine post negru. Slujbele din această zi cuprind: Denia de Joi seara, în timpul căreia se citesc „cele douăsprezece Evanghelii“ care vorbesc despre Pătimirile Domnului; Ceasurile împărătești au loc vineri dimineața, Vecernia, în timpul căreia se face și „Punerea în mormânt“ sau scoaterea Epitafului în mijlocul bisericii, spre închinare și Pavecernița.

Televiziunea Aarad va transmite in doirect de la ora 9 Slujba ceasurilor imparatesti, iar de la ora 19 veti putea urmari atat pe postul nostru de televiziune cat si pe Facebook, Slujba Prohodului DOMNULUI.