VIDEO | Primele trei achiziții ale UTA-ei din această vară!
13.06.2021

În cadrul unei conferințe de presă, UTA și-a prezentat primele trei achiziții din această vară: fundașul Rolandas Baravykas și mijlocașii Adrian Mar și Idriz Batha.

Adrian Mar are 18 ani (va împlini 19 luna viitoare) și a jucat în ultimul sezon pentru CS Mioveni, sub formă de împrumut de la LPS Cluj. Tânărul fotbalist, care poate evolua ca mijlocaș sau fundaș stânga, a fost o piesă împortantă pentru echipa argeșeană, care a reușit să promoveze în Liga 1 după victoria de la baraj contra lui Hermannstadt. „Am venit să imi fac treaba cât mai bine, să imi dau silința pe teren. UTA este o echipă mare, cu suporteri frumoși, voi da totul să mă impun și să fie bine. Cea mai buna calitate a mea e șutul, îmi place să trag de la distanță. Mi-au povestit Chindriș și Costin despre UTA.” au fost primele cuvinte ale lui Mar din postura de jucător al UTA-ei.

Baravykas sosește din Albania, de la Kukesi, este la bază fundaș dreapta, dar poate evolua pe orice post în cele două benzi la nevoie. Are 25 de ani și a strâns până acum 20 de selecții în echipa națională de seniori a Lituaniei. Înainte de a se transfera în Albania a fost coechipier la Zalgiris Vilnius cu Liviu Antal și Modestas Vorobjovas. „Mode mi-a spus lucruri frumoase despre UTA, este un nume mare in fotbalul românesc. Nu știu ce să spun despre mine, vreau să mă judece alții despre cum voi juca, pe postul pe care mă va folosi antrenorul, sunt polivalent. Nu am văzut meciuri din campionatul României, știu doar ce am auzit din relatările lui Mode. Cred că este un pas înainte pentru mine, un pas foarte mare chiar, înțeleg ce înseamnă UTA și este o onoare pentru mine să joc pentru acest club. La echipele mari sigur că sunt mulți fani în tribună, nu este o problemă pentru mine să joc în fața a mii de oameni, am jucat și cu stadionul plin” a declarat apărătorul lituanian.

Idriz Batha, în vârstă de 29 de ani, este mijlocaș central și a evoluat până acum doar în prima ligă din țara sa natală, Albania. Are în palmares un titlu, câștigat cu KF Tirana în sezonul 2019-2020. „Am venit pentru familia mea in primul rând, și pentru a mă testa, e prima oară când plec din țara mea, am jucat 10 ani acasă, vreau o experiență nouă, am vorbit puțin cu albanezi care au mai jucat în România, precum Simo sau Fili, și mi-au spus lucruri bune despre România, despre fani, cei ai UTA-ei în special, pentru mine este super. Sa fiu sincer am vazut rezumate din Liga 1, cred că fotbalul este mai tehnic decât în Albania, acolo este mai agresiv. Asta am vazut la TV, nu știu încă ce va fi pe teren. Nu vin sa fiu căpitan, sunt doar un „soldat”, vreau să merg la ”război” cu colegii, în slujba echipei. Nu are importanță cine e căpitan. În Albania mi-au spus că sunt similar cu Nainggolan, dar acolo marcam multe goluri și nu eram neaparat un jucător defensiv. Am vizitat stadionul, de abia astept sa joc pe noul stadion, dar cu spectatori.” a declarat Batha