Victorie superbă în județul Ilfov: Academica - UTA 0-3
04.02.2021

UTA se întoarce cu trei puncte de la Clinceni după cea mai clară victorie a sezonului: 3-0. Antal, Rusu și Roger au marcat pentru formația lui Balint, care s-a impus fără probleme pe terenul Academicii.

Arădenii au deschis scorul în secunda 27, când Liviu Antal a marcat cel mai rapid gol al sezonului de Liga 1. Modestas Vorobjovas l-a găsit pe atacantul utist cu o pasă lungă peste apărarea ilfoveană, iar Antal l-a depășit pe portarul Vâlceanu și a înscris primul său gol în tricoul UTA-ei.

Gazdele au avut prima ocazie importantă în minutul 15, când Chunchukov a tras puțin pe lângă poartă. Mai apoi, Academica a mai avut două șanse în finalul primei reprize, dar Iacob și Erico au intervenit extraordinar la șuturile trimise de Rusescu și Chunchukov, iar UTA a intrat la pauză cu avantaj de un gol.

Denis Rusu a făcut 2-0 în minutul 50, când l-a învins din câțiva metri pe Vâlceanu după o centrare a lui Buhăcianu. Gazdele au cerut penalty în minutul 60 la un henț al lui Erico, însă „centralul” Mladinovici nu a acordat lovitura de la 11 metri, și oricum fundașul brazilian se afla în afara careului. 

Roger a mărit diferența în favoarea utiștilor în minutul 73 cu un șut din mijlocul careului după o pasă a lui Rusu. Șase minute mai târziu, arbitrul a făcut cadou un penalty gazdelor, după o fază la care Erico a fost faultat în careu de către Markovic. Chunchukov a executat penibil însă, pe lângă poartă, și UTA și-a păstrat avantajul de trei goluri.

Antrenorul Laszlo Balint a reacționat la final: „Nu știu dacă ne așteptam la acest scor, dar am venit pentru a câștiga. Ne știm potențialul, atât individual cât și ca grup. Rezultatul de astăzi vine în urma interpretării corecte a lucrurilor pe care le-am gândit, dar și a atitudinii și a dorinței. Consumul energetic pe o asemenea suprafață a fost foarte mare, ne numărăm acum pe capete, inclusiv maseurul nostru s-a accidentat astăzi. Avem câteva zile să ne recuperăm, ne așteaptă un meci foarte greu duminică cu Hermannstadt și ne dorim să continuăm pe această linie. Rezultatul de astăzi, dar mai ales scorul, ne dă curaj și încredere, ne dorim să legăm și victoriile pentru că avem nevoie de constanță în rezultate.”

Despre meci a vorbit și marcatorul primului gol, Liviu Antal: „Cred că e cel mai rapid gol de când m-am apucat de fotbal. Mă bucur că am marcat, echipa a arătat foarte bine și am reușit să luăm cele trei puncte. Alt lucru important e că am reușit să marcăm mai mult decât în meciurile anterioare. Dacă stăm să ne uităm la ultimele meciuri, am avut în fiecare ocazii bune și multe, în acest meci le-am și fructificat și cred că rezultatul și cele trei puncte sunt meritate.”

Utiștii urcă până pe locul 7 după acest succes, la un punct distanță de Chindia, clasată pe ultima poziție de play-off. Duminică, de la ora 13:30, „roș-albii” primesc vizita lui Hermannstadt în etapa 22 din Liga 1.

FOTO: Digi Sport