Victorie meritată pe teren propriu: UTA - Petrolul 2-0
25.07.2022

UTA a învins Petrolul Ploieşti cu 2-0 pe Arena "Francisc Neuman" în meciul din etapa a doua din Superligă. David Miculescu a înscris ambele goluri ale utiştilor, care au obţinut primul succes cu Ilie Poenaru pe bancă. 

Arădenii au început excelent meciul şi au avut două ocazii în primele minute: Otele l-a deposedat pe Meijers şi a tras la poarta lui Avram, goalkeeperul a respins până la Batha, care a şutat la rândul său, dar Jair a reuşit să blocheze. UTA a reuşit să deschidă scorul în minutul 10: Iacob a degajat lung, Otele l-a presat pe Cioiu, care a întors până la propriul portar, degajarea lui Avram a ajuns doar până la Miculescu, iar "decarul" arădenilor a punctat cu un şut excelent plasat. Petrolul a replicat prin Dumitriu, al cărui şut din careul UTA-ei a trecut peste. După doar un minut, Miculescu a ratat două ocazii importante. În primă fază, şutul său a fost blocat de Tamaş, iar mai apoi utistul a trimis o lovitură de cap de la marginea careului, care a fost respinsă în corner de portarul Avram. În partea secundă a primei reprize, meciul s-a mai echilibrat şi utiştii au mai avut doar două oportunităţi pe contraatac prin Otele, însă nigerianul nu a reuşit să profite şi la pauză s-a intrat cu scorul de 1-0. 

Debutul părţii secunde a fost, de asemenea, echilibrat, asta până în minutul 69, vând UTA şi-a dublat avantajul. Arădenii au scăpat pe contraatac, Keşeru l-a lansat excelent în dreapta pe Miculescu, iar decarul UTA-ei a intrat în centru şi l-a învins pe Avram cu un şut pe jos, de la marginea careului. Oaspeţii au replicat după patru minute prin Măzărache, al cărui şut din careu a fost blocat excelent de Erico. Finalul de partidă a fost destul de liniştit, avantajul utiştilor nefiind pus în vreun moment în pericol de formaţia ploieşteană. Aşadar, scor final 2-0 şi Ilie Poenaru obţine primul succes pe banca UTA-ei.