Victorie mare la debutul lui Rednic la Arad: UTA - Hermannstadt 1-0
02.05.2023

UTA a învins-o pe AFC Hermannstadt cu 1-0 în etapa a şasea din Superligă, după un gol marcat din penalty de Roger în repriza secundă. Victoria e una foarte importantă pentru utişti, care au depăşit-o pe FC Argeş în clasament înaintea duelului direct de săptămâna viitoare.


Arădenii au început în forță partida şi au avut o primă ocazie mare în minutul 7, când Benga a trimis pe lângă cu capul după un corner executat de Roger. După un prim sfert de oră în care UTA s-a aflat mai mult în jumătatea adversă, jocul s-a echilibrat, iar următoarea ocazie a apărut în minutul 34, când Otele a trimis puțin peste poartă cu un şut de la distanță. Trei minute mai târziu, sibienii au avut la rândul lor o ocazie foarte mare, când Limaj s-a trezit cu mingea la picior în careu în urma unui corner, dar şutul germanului a trecut pe lângă. Cele două formații s-au anulat reciproc până la finalul reprizei şi la pauză s-a intrat cu scor alb, 0-0. 


Intrat la pauză, Virgiliu Postolachi a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 48, când a deviat spre poartă centrarea lui Aly Abeid, dar Letica a blocat. Mai apoi, utiştii au acuzat un henț în careu comis de Mino, iar după verificarea VAR, "centralul" Viorel Flueran a acordat lovitură de la 11 metri. Roger a executat perfect, lângă bară şi a reuşit să înscrie, chiar dacă Letica a ghicit colțul. În minutul 58, Pop a avansat excelent în partea dreaptă şi a centrat, Letica a deviat mingea din fața lui Otele, iar nigerianul nu a reuşit să înscrie. Oaspeții au avut prima oportunitate de egalare în minutul 69: Benzar a respins o centrare exact la picioarele lui Opruț, care l-a testat pe Iacob cu un şut din 15 metri, dar portarul UTA-ei a reuşit să respingă. În minutul 71, Rareş Pop a scăpat pe contraatac şi a ratat o ocazie mare, după care s-a prăbuşit pe gazon, provocând o reacție imediată din partea coechipierilor, care au cerut intervenția echipei medicale. Juniorul arădenilor a primit îngrijiri timp de aproximativ cinci minute pe teren, după care a fost transportat cu ambulanța în uralele tuturor celor aflați pe stadion. Din câte se pare, Pop ar fi suferit o cădere de calciu. UTA a dominat jocul pe final şi a căutat al doilea gol, însă fazele de poartă au lipsit. În al optulea minut de prelungire, arădenii au înscris, dar reuşita a fost anulată pentru offside. Nu avea să conteze însă, pentru că scorul final a rămas 1-0 şi utiştii au obținut trei puncte uriaşe. Bucuria pentru suporterii arădeni a fost şi mai mare după fluierul final, când Rareş Pop a revenit pe gazon pentru a semnala că se simte mai bine.


Pentru „roș-albi” urmează un meci extrem de important, poate chiar decisiv, în deplasare cu FC Argeș. Disputa de pe stadionul „Nicolae Dobrin” va avea loc luni, de la ora 18:30.


Formații:


UTA: Fl. Iacob –  Benzar, Benga, Hoxhallari, Abeid – Batha – R. Pop (Şteau 77), Ubbink (Vukcevic 90+2), Roger jr (Anton 77), Otele (Stahl 64) – Milosevic (Postolachi 46). Rezerve neutilizate: Kucher – Cascini, Keșeru, Dobrescu. Antrenor: Mircea Rednic


Hermannstadt: Letica – Butean, Bejan, Stoica, Opruț – Mino – Balaure (Bărbuț 66), Alhassan (Biceanu 50), Limaj (Babic 66), C. Popescu (Oroian 90+2) – Paraschiv. Rezerve neutilizate: Muțiu – Ene, Medina, D. Iancu, Petrescu. Antrenor: Marius Măldărășanu


Arbitri: Viorel Flueran (Craiova) – Valentin Avram (București), Ciprian Danșa (Satu Mare). Rezervă: Robert Avram (Pitești)


Camera VAR: Iulian Dima (București), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea).


Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare), Ioan Bogdan (Arad)