Victorie la ultimul meci al sezonului pe „Francisc Neuman": UTA - CS Mioveni 1-0
07.05.2022

UTA a învins-o pe CS Mioveni cu 1-0 în etapa a 8-a a play-out-ului din Liga 1, în fața celor aproximativ 5500 de spectatori care au venit să îi susțină pe arădeni la ultimul meci pe teren propriu din acest sezon. Modestas Vorobjovas a marcat unicul gol al disputei în minutul 27, cu un şut de la 14 metri.

Partida a debutat cu o lovitură de începere simbolică dată de Flavius Domide, legenda UTA-ei, care a împlinit astăzi 76 de ani. 

În minutul 10, Ubbink a centrat dintr-o lovitură de colţ, Erico a ajuns primul la minge şi a fost lovit cu capul în figură de Rădescu, iar „centralul" Horia Mladinovici a acordat penalty pentru UTA. Albanezul Batha a executat, dar portarul Popescu a ghicit colţul şi a respins în corner. Arădenii au deschis scorul în minutul 27: Ubbink l-a deschis pe Miculescu în dreapta, acesta a centrat în careu, Cardoso a luftat, balonul a ajuns la Otele, iar nigerianul l-a aşezat pentru Vorobjovas, care a marcat cu un şut plasat din 14 metri. Miculescu a irosit o nouă ocazie după cinci minute, când şutul său a fost respins de Popescu. Singura oportunitate a oaspeţilor din prima parte i-a aparţinut lui Bogdan Rusu, dar şutul acestuia din alunecare a fost blocat de Balauru, iar utiştii au intrat în avantaj la pauză, 1-0.

În partea secundă, argeşenii nu au reuşit să se apropie de gol, iar ocaziile mari au fost tot la poarta lui Popescu. Din păcate, Cardoso, Vukcevic şi juniorul Rareş Pop nu au putut să majoreze diferenţa, însă cele trei puncte nu au fost puse vreodată în pericol.

Ionuț Badea a reacționat la finalul meciului: „Mă bucur foarte mult pentru această victorie, în primul rând pentru fanii noștri minunați. Era important să le dăm o ultimă reprezentație, să îi bucurăm ca rezultat și ca joc. A fost un meci contra unei echipe ce nu îți dă spații, cum au fost majoritatea meciurilor. Evident, doream să marcăm mai multe goluri, e o linie fină ce se întrepătrunde de la bucuria jocului sau momente de superficialitate. Sunt lucruri care ne fac să creștem în continuare, mă bazez pe aceste aspecte și anume ca jucătorii să înțeleagă fiecare fază, moment. Era important ca publicul să fie al 12-lea jucător în anumite momente. De fapt, a fost de multe ori așa, ne bucurăm și de faptul că uneori jucătorii sau staff-ul resimt publicul ca fiind un ajutor. E o situație de identitate pentru noi și public. Așa cum am reușit să înțeleg și să învăț, UTA e un fenomen social, un club al suporterilor și indiferent de cei care poartă tricoul sau antrenorul de pe bancă, această echipă trebuie respectată și onorată”

"Roş-albii" au revenit pe locul 10 după victoria de astăzi, iar în ultima etapă vor juca la Bucureşti, împotriva lui Dinamo.