Victorie la limită, pe final: ACB Ineu - Păulișana Păuliș 1-0
10.04.2021

În direct la TV Arad, Academia Brosovszky Ineu s-a impus cu 1-0 contra Păulișanei Păuliș în etapa a 2-a din „Turneul de desemnare a campioanei județene”. Robert Balint a marcat singurul gol al partidei în minutul 87, la doar câteva secunde după ce a fost introdus în teren. 

Antrenorul gazdelor, Cristian Sculici, a reacționat la finalul partidei: „Cred că victoria e meritată, chiar dacă din nou am câștigat în ultimele minute. Într-adevăr, nu merge jocul așa cum mi-aș fi dorit și cum am avut în meciurile de pregătire. Dar e normal, e o pauză foarte mare de când jucătorii nu au avut o competiție oficială. Mai avem și absențe, e și presiunea obiectivului, dar până la urmă sunt bucuros pentru cele trei puncte. Balint e un jucător polivalent, care se mobilizează și mobilizează echipa foarte mult. Am și mizat pe asta, ne-a ajutat și a adus cele trei puncte.”

Despre joc a vorbit și tehnicianul Păulișului, Dinu Maghici:  „A fost un meci echilibrat, în care ambele echipe au încercat să se anihileze. Era clar ca echipa care va înscrie va și câștiga acest meci. Ineul a avut inițiativa, a început mai bine, a avut câteva șuturi periculoase, prima repriză a fost a lor. În schimb, a doua repriză a fost a noastră, am avut mai mult curaj, am riscat mai mult și ne-am creat și ceva ocazii, în special prin Schinteie, Marc și bara lui Blănaru la acea fază fixă. Golul a venit contrar cursului jocului, dintr-o fază care nu spunea nimic. Rezultatul echitabil era remiza, dar norocul a fost cu ei de această dată. Din păcate nu am putut fi pe margine, lângă jucătorii mei și acest lucru contează. Oricum aș vrea să mulțumesc Televiziunii Arad pentru transmisie, am fost conectat la meci și am putut face schimbările ce se impuneau. Și cred că jucătorii care au venit de pe bancă au adus un plus în jocul nostru, păcat de rezultat, nu meritam să pierdem”

Ineul are maxim de puncte după primele două etape, la fel ca și Unirea Sântana, câștigătoare în această dimineață cu 6-0 împotriva satelitului UTA-ei.