Victorie la limită împotriva unui adversar net inferior: UTA - AS Pelican 2-1
12.01.2022

UTA s-a impus cu 2-1 împotriva gabonezilor de la AS Pelican în al doilea amical al iernii. Miculescu a marcat o „dublă” în prima repriză pentru arădeni, care au dominat partida de la un capăt la altul împotriva unui adversar mult inferior valoric. Africanii au înscris la singura ocazie avută: Youri a transformat o lovitură de la 11 metri acordată pentru un fault al portarului Roșca. Inițial, elevii lui Laszlo Balint ar fi trebuit să dea piept cu maghiarii de la Honved, însă aceștia și-au anulat cantonamentul, iar a doua variantă de adversar, Pendikspor (Liga a III-a din Turcia) a căzut ieri seară.


După două ocazii ratate de Dangubic și o bară transversală lovită de Ubbink, Miculescu a deschis scorul pentru arădeni în minutul 22, cu un șut pe jos, pe lângă portarul advers, după o pasă primită de la Roger. Același Miculescu a înscris și celălalt gol din prima parte, cu un șut în poarta goală de la marginea careului după ce a interceptat o pasă greșită trimisă de un fundaș advers.


În partea secundă, UTA a mai ratat șanse importante prin Laukzemis și Pătlăgică, iar formația africană, care nu contase deloc din punct de vedere ofensiv până în acel moment, a reușit să reducă din diferență în minutul 85: Roșca l-a faultat în careu pe Djave, iar Youri a transformat lovitura de la 11 metri. Jocul a fost afectat și de ploaia torențială care a căzut pe tot parcursul partidei din Antalya. 


Laszlo Balint a tras concluziile după succesul obținut de elevii săi: „Un adversar exotic pentru noi, dar important este că am reușit să ne completăm programul, pentru că vremea aceasta capricioasă din această perioadă din Antalya a pus probleme tuturor echipelor ce se află aici, inclusiv nouă, și tocmai de asta am reușit să ne completăm cumva pe ultima sută de metri programul, ceea ce este foarte bine. Până la urmă, obiectivele pe care le-am urmărit în această seară au fost atinse și mă bucur că am întâlnit un adversar care a încercat să joace, s-a preocupat să paseze, chiar în propriul teren, ceea ce ne-a permis și nouă să exersăm pressing-ul ofensiv, pentru că a fost unul dintre obiectivele din această seară. Una peste alta, e un antrenament reușit, chiar dacă sunt lucruri de îmbunătățit. Încă ratăm destul de mult, am primit și acest gol pe final, bineînțeles, cu destul de mulți jucători tineri în teren. Dar, e clar că sunt destul de multe lucruri care pot fi îmbunătățite încă. Există un progres, asta încercăm să vedem de la antrenament la antrenament și de la meci de pregătire la meci de pregătire. Am avut în meciul precedent un adversar de alt calibru, nici atunci nu am arătat chiar rău, dar am comis foarte multe greșeli și, din fericire, am eliminat multe din aceste greșeli, chiar dacă inclusiv ocaziile ratate pot fi trecute acolo la greșeli cumva neforțate. Dar, ne străduim, muncim în fiecare zi și sperăm să ajungem la ora primului meci cât se poate de pregătiți.”


Vineri, „roș-albii” ar trebui să dispute ultimul joc de pregătire din Turcia, împotriva elvețienilor de la Aarau, întoarcerea la Arad fiind programată o zi mai târziu.


Formații:


UTA: Balauru (Iacob 46, Roșca 80) - Baravykas (Pătlăgică 46), Erico (Benga 60), Dima (Medjimorec 60), Shlyakov (Mar 60) - Isac, Passaglia (Batha 60) - Roger (Vukcevic 74), Ubbink (Laukzemis 60), Miculescu (Mercioiu 46) - Dangubic. Absenți: Modestas Vorobjovas, Ioan Vermeșan. Antrenor: Laszlo Balint


Pelican: Arthur - Bamba, Sidibe, Micheal, Asker - Kingz, Youri, Gaylor - Djave, Ugur, Clemen. Au mai jucat: Falu, Viven, Wenker, Waren, Allasen, Bah, Raymond, Fode, Ojoe. Antrenor: Cenk Karatas