Victorie istorică în Ștefan cel Mare! Dinamo - UTA 0-1
28.09.2020

UTA a obținut o victorie istorică, 1-0 pe terenul lui Dinamo, în etapa a 5-a a Ligii 1. Golul lui Hora din penalty a adus trei puncte în contul echipei lui Laszlo Balint, acest succes fiind primul în elită după promovarea din această vară. 

„Câinii roșii” au început mai bine și au dominat prima parte din punct de vedere al ocaziilor. Juan Camara a tras din afara careului în minutul 2, dar Iacob, aflat la primul meci al sezonului, a respins. Următoarea șansă importantă i-a aparținut venezueleanului Gonzalez, care a trimis pe lângă din poziție foarte bună, liber în careu. Camara a avut o nouă ocazie în minutul 39, după un contraatac al dinamoviștilor, dar Iacob a fost din nou la post. 

UTA a deschis scorul la prima fază importantă de atac: Gonzalez nu a fost atent, i-a pasat lui Denis Rusu în careul dinamovist, iar tânărul mijlocaș a fost faultat de Puljic. „Centralul” Colțescu a arătat punctul cu var, iar Hora a transformat penalty-ul în dreapta portarului Mejias și arădenii au intrat cu avantaj la pauză, 1-0.

După pauză, UTA a avut prima ocazie importantă, Buhăcianu a centrat prin fața porții, dar un fundaș al gazdelor a deviat mingea în corner, din fața lui Denis Rusu. În minutul 59, Dinamo a cerut penalty la un balon care l-a lovit în mână pe Rusu, dar Sebastian Colțescu nu a acordat lovitură de la 11 metri. Elevii lui Contra au mai avut două ocazii mari: Valle a tras pe jos, puțin pe lângă poarta utistă, iar Florin Iacob a avut un reflex senzațional la un șut al lui Fabbrini deviat de Albu.  

„Câinii roșii” au căutat egalarea până la final, însă nu s-au mai apropiat periculos de poarta lui Iacob și trupa antrenată de Laszlo Balint a obținut o victorie istorică. 53 de ani trecuseră de la ultimul succes al arădenilor pe terenul lui Dinamo, 1-0 era scorul final și atunci, marcator fiind Christos Metskas. 

În următoarea etapă, „roș-albii” joacă pe teren propriu contra Academicii Clinceni. Meciul va avea loc luni, 5 octombrie, de la ora 21:00.

Formații: 

Dinamo: Mejias– Gonzalez, Puljic, R. Grigore, I. Lopez – Camara, Răuță (Măgureanu 75), Gol, Sorescu (Fabbrini 54) – Nemec, V. Borcea (Borja Valle 30). Rezerve neutilizate: Hinojo, Bejan, Ehmann, Șerban, Mihaiu, Bani, Antrenor: Cosmin Contra.

UTA: Iacob – Tomozei, Benga, Erico, Roumpoulakou – Miculescu (Ursu 23), Albu, Roșu (Melinte 77), D. Rusu – Hora (Klapan 67), Buhăcianu (C. Rus 77). Rezerve: Balauru, Ilie, Pleașcă, Morar, Tescan. Antrenor: Laszlo Balint.


FOTO: ProSport