Victorie în El Clasico!
23.12.2021

Victorie importantă obţinută astăzi de Baschet Arad la Târgovişte, a 11-a în 12 meciuri, aceasta fiind şi ultima înfruntare din campionat în 2021. “Galben-albastrele” s-au impus cu 71-55 în duelul clasic al sportului cu mingea la coş.

După un debut echilibrat, diferența de valoare dintre cele două formații s-a văzut mai ales în partea secundă, iar arădencele au evitat o surpriză neplăcută în ultimul meci al anului. Formația arădeană, aflată pe primul loc în clasament, a ajuns la 23 de puncte după acest succes și s-a distanțat la patru lungimi de Satu Mare și Sepsi, care au însă două meciuri în minus.

Aradul i-a lipsit principala marcatoare, americanca Keys – indisponibilă, iar pe lista marcatoarelor au apărut doar 5 jucătoare, patru din formula de start,Akathiotou a fost coşghetera meciului, cu 22 de puncte înscrise, secondată de Hadzovic, 15 puncte, Vitulova 12 puncte şi 12 recuperări, cehoaica fiind în “double-double”, Manea 12 şi Nagy 10. De cealaltă parte, la CSM Târgovişte s-au remarcat experimentatele Stoenescu, 17 puncte, ex-arădeanca făcând un meci bun şi Irimia, 14 puncte, secondate de Petrof 8, Popescu 7, Ignat 7 şi Dumitru 2.

Jucătoarele pregătite de Jose Araujo urmează să primească trei zile libere, de Crăciun, pentru ca de luni să revină la antrenamente în vederea ultimei dispute a anului, cea de la Arad, de miercuri, 29 decembrie, ora 18, cu CSM Satu Mare, contând pentru manşa tur a sferturilor de finală din Cupa României.