Victorie împotriva ultimei clasate: UTA - Academica Clinceni 2-0
25.02.2022

UTA a învins Academica Clinceni cu 2-0 vineri seară în etapa 28 din Liga 1. Miculescu şi Ubbink au marcat pentru arădeni într-o victorie destul de facilă împotriva „lanternei roşii".


„Roş-albii" au deschis scorul în minutul 15: Ubbink a executat un corner, Erico a recentrat în faţa porţii pentru Miculescu, care l-a învins pe Ureche cu o lovitură de cap. În minutul 22, Iacob a respins cu emoţii în corner un şut al lui Holzmann, iar în urma fazei fixe, C. Ion a tras din cinci metri, însă portarul UTA-ei a fost din nou la post. După ocazia ilfovenilor, utiştii au continuat să domine şi au avut mai multe faze periculoase, dar a lipsit fie ultima pasă, fie finalizarea, iar la pauză s-a intrat doar cu 1-0.


Începutul reprizei secunde s-a disputat sub semnul echilibrului, iar prima ocazie importantă a aparţinut oaspeţilor, în minutul 60. Dumitrache a avansat până la 18 metri, de unde a tras la poartă, însă Iacob a respins. UTA nu s-a apropiat periculos de poarta adversă până în minutul 78, când Ubbink a combinat excelent cu Dangubic şi a trimis un şut din careu, respins de portarul Ureche. Acelaşi Ubbink a reuşit să dubleze avantajul arădenilor, în minutul 84, cu un şut plasat excelent, lângă bara porţii lui Ureche. Finalul meciului a fost destul de liniştit, utiştii mulţumindu-se cu avantajul obţinut.


Ionuț Badea a reacționat la finalul partidei: „A fost un meci așa cum mi l-am imaginat de la început, un meci care nu a fost deloc simplu. Orice echipă care vine după eșecuri usturătoare, exact cum s-a întâmplat și cu Dinamo, nu poate să aibă o atitudine perdantă. Acești jucători de la Clinceni au venit aici fără presiunea nimănui, în ideea în care nu aveau nimic ce să piardă. Pentru noi a fost un meci cu trei părți situaționale prin care UTA a putut câștiga acest meci, dar, la fel de bine, a și avut ocazii care nu au fost marcate. O parte a fost, poate, posibilitatea adversarului de a ne pune probleme. A doua, minusurile noastre pe care le avem la finalizare. Și a treia, poate cea mai clară dintre toate și mai palpabilă, este vorba de infrastructură, de terenul de joc. Sunt nevoit să  aduc din nou în discuție acest lucru. Contra unor echipe cu un parcurs cu presiune, care joacă, gen CFR sau Sepsi, lucrurile pot fi mai ușoare pentru noi în a desface o apărare și a ajunge mai ușor la poartă, însă cu echipele care crează densitate mai mare, care se apără aglomerat și care nu au ce să piardă, lucrurile pot deveni interesante, cu minusuri mai multe pentru noi. Orice ocazie pe care o avem și nu înscriem înseamnă deficit de încredere pentru noi și creștere de încredere pentru adversar. Nu prea a fost cazul astăzi, dar mă aștept ca în viitor lucrurile acestea să aibă și o altă conotație în funcție de adversarul cu care urmează să jucăm. Spuneam de teren, nu îmi pot imagina ignoranța în a face o arenă atât de frumoasă și atât de cochetă, unde jucători nu pot exprima exact principiile ofensive sau calitățile pe care le au în faza ofensivă, în ultimii 30 de metri. Nu sunt scuze, sunt doar evenimente, fapte. Spun acest lucru nu pentru profitul nostru imediat, pentru că nu se poate schimba nimic, ci pentru ceea ce se va întâmpla din vară sau din sezonul următor. Sper în schimbarea gazonului, sper într-un gazon bunl, pentru că publicul arădean are nevoie eminamente de faze ofensive.” 

Marţi, de la ora 15:00, arădenii întâlnesc Chindia Targovişte pe stadionul „Ilie Oană" din Ploieşti, în etapa 29. 


Formații: 


UTA: Iacob - Vukcevic, Erico, Dima, Shlyakov - Vorobjovas, Isac - Miculescu (Cardoso 75), Ubbink, Otele (Baravykas 87) - Ongaro (Dangubic 68). Rezerve neutilizate: Balauru - Pătlăgică, Laukzemis, Mercioiu, Hrezdac, Cibi. Antrenor: Ionuț Badea


Academica: Ureche – Rufati (Melniciuc 82), Tsvetkov, C. Ion (R. Dima 82) – Mboko, Vrdoljak, Alghoul (Gogov 75), Holzmann – de Amorim (Florică 75), Plazibat (Dumitrache 56), R. Ion. Rezerve neutilizate: Bolboașă - Cmovs, Iana, I. Ștefan. Antrenor: Constantin Giurescu