Victorie importantă înainte de play-out: UTA - CS Mioveni 2-1
05.03.2022

UTA a obţinut o victorie importantă în ultima etapă a sezonului regulat din Liga 1. Arădenii au dominat clar şi au învins-o cu 2-1 pe CS Mioveni, în ciuda unui nou meci cu probleme de arbitraj. Sanoh a deschis scorul pentru oaspeţi dintr-o lovitură de la 11 metri, dar Cardoso a reuşit să egaleze înainte de pauză, tot dintr-un penalty. Golul decisiv a fost înscris în repriza a doua de nigerianul Otele.


În minutul 19 Tomczyk a profitat de o eroare a lui Batha, a recuperat balonul în jumătatea UTA-ei şi i-a pasat lui Sanoh, atacantul Mioveniului a avansat în careu, unde a căzut după un duel umăr la umăr cu Shlyakov. Spre surprinderea tuturor, arbitrul Andrei Chivulete a arătat punctul cu var, iar Sanoh a transformat penalty-ul şi a deschis scorul pentru oaspeţi. UTA a egalat în minutul 39, tot din lovitură de la 11 metri. Tomczyk a blocat cu mâna o centrare a lui Vukcevic, lucru nesesizat de arbitrul Chivulete, care a acordat penalty-ul după o semnalizare a tuşierului. Cardoso a executat excelent, în plasa laterală, şi a stabilit scorul pauzei, 1-1. 


UTA a preluat conducerea în minutul 63, când Otele a împins balonul în plasă din patru metri după o fază lucrată de Miculescu şi Cardoso. Arădenii se puteau desprinde, însă Miculescu, Ongaro şi Vukcevic au ratat din poziţii bune, în timp ce argeşenii nu s-au mai apropiat de poarta lui Iacob, deşi erau conduşi.


„Un meci în urma căruia ne bucură rezultatul, nu m-am temut niciodată de jucătorii luați individual ai Mioveniului, ci mai degrabă de maniera lor de a juca împreună, veneau după un duș rece, 0-3 acasă cu Craiova, dar înainte de asta au avut 6–7 jocuri cu victorii sau egal, o echipă extrem de greu de bătut. Situația de astăzi azi a fost împărțită în două: a fost cea mai slabă primă repriză de când sunt aici, nu ne-am adaptat, ne-au blocat pe centru, abia după minutul 36 am reușit să ne adaptăm la asta, am reușit să mergem cu mingi pe lateral, să venim cu centrări, să jucăm mai repede între linii și vertical către poarta adversă, iar după pauză a fost diametral opus, au fost discuții despre partea tactică și lucrurile au fost spre bine. Așadar, pot spune că mă mulțumește rezultatul, mă bucur că ne menținem locul care duce clubului o anumită sumă de bani din drepturile TV și sper ca în următoarele zile să consolidăm, măcar verbal, tot ce am făcut bine până acum.” a declarat Ionuț Badea la finalul meciului.


Utiştii şi-au asigurat poziţia a noua în clasament după acest succes, dar ar putea să termine chiar pe locul 8 în funcţie de rezultatul partidei Rapid - Academica Clinceni. Peste o săptămână, arădenii vor debuta în play-out.