Victorie aşteptată împotriva juniorilor medieşeni: UTA - Gaz Metan 4-0
02.04.2022

UTA a învins cu 4-0 în meciul cu Gaz Metan Mediaş din etapa a treia a play-out-ului. Cardoso, Otele şi Vorobjovas, cu o "dublă", au înscris golurile "roş-albilor" împotriva formaţiei medieşene, care mai are foarte puţini fotbalişti seniori în lot.


După o fază în care portarul Bumbar şi apărarea oaspeţilor au reuşit să blocheze patru şuturi trimise de utişti, Cardoso a deschis scorul în minutul 10, cu o execuţie din cădere. Avantajul arădenilor a fost dublat de Vorobjovas, care a înscris cu un şut cu latul după o centrare excelentă a lui Vukcevic. Ultimul gol al primei reprize a fost marcat de Otele: nigerianul a primit o pasă lungă trimisă de Ubbink, a ciupit balonul peste Bumbar şi l-a trimis în plasă din 4 metri. 


În repriza secundă, utiştii au controlat jocul în continuare, dar au mai înscris o singură dată, în minutul 74. Modestas Vorobjovas, care nu marcase până astăzi pentru UTA într-un meci oficial, a realizat dubla cu un şut frumos, cu efect, aproape de vinclul porţii medieşenilor. Scor final 4-0 şi utiştii revin pe locul 8, cel puţin până diseară, când Rapidul o întâlneşte pe FC Botoşani. 

„Au fost trei puncte scontate pe care am reușit să le luăm, nu era un meci la care să ne gândim la un alt rezultat. A fost chiar o pregătire mai degrabă, pentru ceea ce urmează, însă nu puteam vorbi cu jucătorii de acest aspect, decât despre acela de a rămâne concentrați, de a fi îndeajuns de agresivi cu o echipă tânără astfel încât să putem marca repede și apoi să punem în aplicare ceea ce gândim despre grupul de la UTA.” a declarat Ionuț Badea la finalul meciului 

Sâmbăta viitoare, de la ora 20:30, giuleştenii vin la Arad în runda a patra din play-out.