Vești bune și rele din turism
27.07.2020

Lumea turismului incepe saptamana cu o veste buna, Romania da in sfarsit unda verde charterelor spre Turcia, si doua vesti rele:

1. Grecia cere test Covid-19 negativ si pentru romanii care pleaca in vacanta, cu avionul.

2. Cipru nu mai primeste deloc turisti din Romania.

Asadar daca aveti programata o vacanta in Turcia in august si septembrie aveti sanse ca zborurile sa devina operabile iar la intoarcere nu veti mai sta in carantina 14 zile. Acelasi lucru este valabil si pentru Portugalia si Suedia. Totul este insa ca aceste tari sa ne si primeasca, avand in vedere numarul tot mai crescut de cazuri de coronavirus inregistrate in Romania.

In ce priveste lista cu tarile din zona galbena, sunt 44 de state din care, dacă vă întoarceți veți fi plasat automat în carantină timp de 14 zile. Printre ele se află Israel, Luxemburg, Moldova, Serbia și Muntenegru, dar și destinații exotice precum Maldive, Republica Dominicană, Mexic sau Costa Rica. Și Statele Unite au rămas pe lista galbenă a autorităților romane.



Si Grecia continua sa ne dea vesti proaste in privinta accesului pe teritoriu sau. Daca pana acum se cereau teste Covid-19 negative la granita terestra, acum ele devin obligatorii si pentru cei care pleaca in vacanta in Grecia cu avionul. Si chiar daca ai test Covid -19 negativ, autoritatile elene vor efectua in punctele de trecere, teste aleatorii.

Cea mai proasta veste in turism vine din Cipru. Autoritățile cipriote au pus România pe „lista neagră” a statelor ai căror cetățeni nu pot intra in tara în scop turistic