Verde la educaţie pentru circulaţie
28.09.2019

Poliția Română și Lidl continuă educația rutieră prin campania națională „Verde la educație pentru circulație”, un proiect adresat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, pentru al șaptelea an consecutiv. 

Ediția de anul acesta a campaniei a avut loc astăzi, începând cu ora 11:00, și s-a derulat în parcările magazinelor LIDL din Micălaca, Vlaicu și Aradu Nou din municipiul Arad.


Devenit deja tradiție, evenimentul național „Verde la educație pentru circulație”, inițiat de Lidl și Poliția Română, are ca scop conștientizarea importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație de către cei mici și cei mari. Proiectul își propune, totodată, formarea unui comportament responsabil în trafic al copiilor, pentru ca, pe termen lung, numărul de accidente în care sunt implicați, cu vină, cei mici, să se reducă. Astfel, an de an, copiii învață de la polițiști regulile de circulație necesare pentru a fi în siguranță ca pietoni în trafic.


Noutatea evenimentului „Verde la educație pentru circulație” de anul acesta, a constat în jocul „Surprize sau amenzi?”, pentru a-i ajuta pe cei mici să asimileze, prin joc și premii, regulile de circulație explicate de polițiștii rutieri, oferindu-le tuturor șansa de a deveni pietoni responsabili.