Variaşu Mic-Dombegyhaz şi Grăniceri-Elek, puncte zilnice pentru tranzit
05.01.2022

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea ce vizează acordul între Guvernul României şi Guvernul Ungariei, semnat la Gyula, la data de 28 aprilie 2021.

Concret, se va permite demararea procesului de operaționalizare a două noi puncte de tranzitare a graniței româno-ungare, la frontiera de Vest a României, în județul Arad, și anume punctul de trecere a frontierei Variașul Mic-Dombegyhaz și punctul de trecere a frontierei Grăniceri-Elek.

Noile puncte de tranzitare a graniței româno-ungare vor funcţiona cu program de lucru zilnic, în intervalul orar 08.00 - 20.00, ora României, respectiv 07.00 - 19.00, ora Ungariei.

„Această hotărâre de guvern este rezultatul cooperării româno-ungare în folosul propriilor cetățeni, astfel încât să se reducă timpii de așteptare a trecerii frontierei de stat și pentru o fluidizare mai bună a  traficului internațional de persoane și de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone.” se arată în hotărâre.

Punctele de trecere a frontierei Variaşu Mic-Dombegyhaz şi Grăniceri-Elek au fost deschise în anul 2017 şi au avut cu caracter temporar de funcţionare, respectiv o singură zi pe săptămână, sâmbăta, în intervalul orar 09.00-17.00.