Vântul puternic a făcut probleme
05.02.2020

Am avut cod galben de vant astazi la Arad iar pe Crisul Alb a fost cod galben de inundatii. Rafalele au ajuns in cursul zilei si la 75 de kilometri pe ora ceea ce a produs si un disconfort termic mai ridicat.
Vantul puternic a smuls bucati de tencuiala din cladirirle istorice. Aveti grija avand in vefere codul portoclaiu pe unde treceti. Evitati cladirile degradate.
Dar nu a fost numai atat.
Vântul puternic a pus la pământ un brad pe Calea Romanilor, la intersecția cu strada Moților. Pompierii au fost solicitați, prin 112, să se deplaseze la fața locului, apelul telefonic anunțând faptul că bradul se prăbușise pe un autoturism.În realitate, coniferul a căzut lângă un microbuz, fără a produce vreo pagubă. Pompierii au mutat bradul pe marginea drumului, un echipaj de din cadrul Gospodăririi Comunale Arad ocupându-se de tăierea și mutarea acestuia.
De marți seara, de când vântul puternic a pus stăpânire pe Arad, aceasta a fost prima intervenție la care au fost solicitați pompierii.
„Având în vedere avertizarile meteo COD GALBEN SI COD PORTOCALIU aproximativ 150 de pompieri si 35 de mijloace tehnice sunt pregătite să intervină în orice moment in sprijinul populației” a mai declarat urtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Călin Domșa.