UVVG pune Aradul pe harta mondială a medicinei dentare
22.10.2021

În Centrul de Conferinţe din cadrul Campusului UVVG, vineri, a avut loc conferinţa de presă de lansare a Congresului Internaţional „Tooth or implant” - Diagnostic and therapeutic alternatives în the dentistry of the future, evenimencare va avea loc în oraşul nostru în perioada 20-22 octombrie 2022. Au participat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, şef lucrări dr. Ioana Lile, decanul Facultăţii de Medicină Dentară, prof. dr. Gabriele Edoardo Pecora, DHC UVVG, preşedintele Congresului şi dr. Gennaro Galasso, reprezentantul UVVG în Italia.

Congresul, organizat de Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în parteneriat cu Academia Italiană de Odontoiatrie Microscopică (AIOM) şi Fundaţia GOLDIŞ CASSAR, şi având susţinerea autorităţilor locale, se adresează medicilor stomatologi, cadrelor universitare şi studenţilor. 37 de lectori de la universităţi de prestigiu din 12 ţări vor prezenta lucrări ştiinţifice şi vor susţine cursuri, care se vor concretiza cu apariţia unui volum dedicat acestui prestigios eveniment.

„Dinte sau implant. Diagnostic şi alternative terapeutice în stomatologia viitorului” va aduna în Complexul Expo peste 2000 de specialişti în domeniu, Aradul devenind timp de trei zile capitala mondială a stomatologiei.

„Este prima conferinţă mondială de acest gen şi dorim să fie acreditată de Colegiu Medicilor Stomatologi din România. Ea a fost prefaţată de o serie de webinarii pe diverse teme de specialitate. Ideea acestui congres s-a născut din necesitatea de a oferi studenţilor o educaţie de calitate şi de a le asigura practica medicală alături de specialişti de renume internaţional în domeniu. Centrul stomatologic din cadrul Policlinicii Aurel Vlaicu va beneficia de expertiza prof. Pecora şi a echipei sale de specialişti din Italia, care vor lucra efectiv în cadrul Centrului” - a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG.

La rândul ei, şef lucrări dr. Ioana Lile, decanul Facultăţii de Medicină Dentară a vorbit despre importanţa acestui congres şi structura sa, subliniind sprijinul de care se bucură acest eveniment din partea autorităţilor locale şi a partenerilor media.

„Vor fi momente de excelenţă pentru Arad şi comunitatea academică. Sunt încântat de entuziasmul grupului de lucru de la UVVG, care realizează dimensiunea şi importanţa acestui congres, unul care pune universitatea arădeană în rândul marilor universităţi din lume” - a spus prof. dr. Gabriele Edoardo Pecora, DHC UVVG, preşedintele Congresului. Completat de dr. Gennaro Galasso, reprezentantul UVVG în Italia: „Trezim invidie şi ne bucurăm de respectul celorlaltor universităţi din România, pentru organizarea acestui congres. Vom fi la Arad, timp de trei zile, o mare familie, care vom dezvolta împreună stomatologia viitorului”.