UVVG prima din România care a suspendat cursurile
17.03.2020

Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad a fost prima universitate din Romania care si-a inchis portile in fata amenintarii Coronavirusului. Rectorul Coralia Cotoraci datorita vastei sale experiente medicale a prevazut pericoul raspandirii Covid-19 si a actionat imediat. 

Unviversitatea de Vest Vasile Goldis din Arad are o comunitate importanta de studenti italieni, astfel ca pe fondul evenimentelor perecute in Italia, decizia rectorului Coralia Cotoraci a fost ferma si imediata. A fost astfel inregistrata o premiera, UVVG fiind prima universitate din Romania care si-a suspendat cursurile ca masura preventiva contra raspandirii COVID-19.

Important este si faptul ca universitatea a avut la momentul suspendarii cursurilor, infrastrcutura onl-ine pusa la punct, studentii romani si straini fiind deja obinuiti sa foloseasca platforma UVVG.

UVVG a devenit si un sprijin important pentru comunitate. Rectorul Coralia Cotoraci a intervenit prompt in problema carantinarii de la Arad, oferind centrul din Nadab, un spatiu care apartine universitatii si care este acum folosit ca si centru de carantina pentru romanii intorsi din Italia.