UVVG la a XXXIII-a ediție a Zilelor Academice Arădene
21.05.2023

În săptămâna 22-27 mai, în Arad vor avea loc Zilele Academice Arădene, cel mai prestigios eveniment al universității noastre, continuând astfel o tradiție care reunește profesori, oameni de știință și studenți, pentru a susține lucrări de știință în toate domeniile, fiind o ocazie pentru toți cei prezenți de a schimba experiențe, a participa activ la workshop-uri și de a învăța despre cele mai noi tendințe în știință.

 

            Zilele Academice Arădene 2023 vor debuta cu mai multe preconferințe și workshop-uri. Astfel, luni, 22 mai, de la ora 17,00, va avea primul event, online, sub forma unui webinar : Economia sub presiunea digitalizării.

 

Marți, 23 mai 2023, la ora 10,00, în Aula Cicio Pop, va fi inaugurat Centrul de Relații Internaționale, marcând 30 de ani de relații internaționale la UVVG. Inaugurarea va fi prezidată de Doamna Rector, prof. univ. dr. habil. Coralia Cotoraci, urmând a fi abordate, de speakerii internaționali, două teme de actualitate: diplomația și protocolul internațional și logica strategiei în războiul din Ucraina.

 

            În ziua de 24 mai, începând cu ora 9,30, vor începe lucrările din cadrul cursului „Noutăți în Gemoterapie”, care vor continua. pe tot parcursul zilei, în sala de conferințe din Campusul Universitar „Vasile Goldiș”, cu sesiuni de comunicări.

 

            Joi, 25 mai 2023, începând cu ora 08,30, în Sala de conferințe Gemi se va da startul celei de-a doua ediție a congresului internațional de stomatologie GoldARt, iar la ora 11,00, va fi acordată distincția Doctor Honoris Causa doamnei Md. Phd.  Britt-Marie Landgren, în Aula Cicio Pop.

 

            Un moment special va avea loc vineri, 26 mai 2023, începând cu ora 9.00, când se vor depune coroane și va fi oficiat un serviciu religios la Monumentul Corifeului Marii Uniri Vasile Goldiș, urmat de ceremonia oficială de deschidere a Zilelor Academice Arădene și un concert de înaltă clasă, susținut de artișii Filarmonicii Arad, la Palatul Cultural Arad, cu participarea dansatorilor școlii de dans Dum Dance Team. Ziua va continua cu sesiunea științifică dedicată cadrelor dicactice și cercetătorilor.

 

            Ultima zi a Zilelor Academice Arădene va încheia congresul internațional de stomatologie 2nd GoldARt, și va continua cu secțiunile științifice studențești, precum și cu un moment STUDENT-FEST, la Macea, unde vor susține recitaluri formația Ribozom și Claudia Iuga & George Dancu (Q Band).

 

În cadrul activităților științifice ale Zilelor Academice Arădene sunt programate sesiuni de lucrări de cercetare ale cadrelor didactice și studenților, împărțite în 12, respectiv 9 secțiuni. Acestea se vor desfășura în Aula Cicio Pop, Campusul Universitar de pe str. Liviu Rebreanu, Sala de conferințe Gemi, Centrul Clinic Internaţional de Microscopie în Stomatologie „Vasile Goldiş”, precum și Complexul Universitar „Pavel Covaci” Macea.

           

          Conferințele din domeniul stomatologiei, farmaciei și relațiilor internaționale vor aduce în Arad participanți și speakeri de talie națională și internațională, astfel că vom avea ocazia să prezentăm invitaților noștri importanța strategică a Aradului, frumusețea și valorile noastre. Totodată, în cadrul activităților premergătoare susținerii de lucrări științifice, va fi organizat un seminar dedicat proiectelor ERASMUS +, ca oportunitate de dezvoltare în învățământul universitar.

 

            Programul complet poate fi consultat pe linkul http://www.zileleacademicearadene.ro iar pe pagina noastră de facebook se vor regăsi cele mai importante momente din cadrul activităților: https://www.facebook.com/uvvgarad .