UVVG Arad în elita internațională, împotriva COVID-19
25.06.2020

Zilele trecute, a avut loc a treia ședință a Consiliului Alianței Internaționale pentru Educație Medicală Belt&Road (BRIMEA) și al patrulea Forum internațional privind educația medicală superioară, întâlniri ONLINE la care au participat 52 de instituții de educație medicală superioară din 13 țări.

În cadrul şedintei de consiliu, profesorul Wen Delliang, președintele Universității Medicale din China, a raportat imaginea de ansamblu a anului 2019 și perspectivele pentru 2020, în contextul pandemiei COVID-19.

Din partea Universității de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad, membră fondatoare a Aliantei Internaționale pentru Educație Medicală Belt&Road (BRIMEA), au luat parte rectorul Coralia Cotoraci, prorectorul Anca Hermenean, decanul Facultății de Medicină UVVG Arad Casiana Boru și lect. Vitia Mereanu din partea Facultății de Științe Socio-Umane, Educație Fizică și Sport.

Scopul celui de-al patrulea forum internațional privind educația medicală superioară a fost de a răspunde activ la lupta globală împotriva epidemiei, de a promova reforma și dezvoltarea educației medicale și de a construi o comunitate cu un viitor comun în educația medicală. Conferintele științifice – urmărite online de peste 44.000 de cadre didactice, asistenți medicali și studenți mediciniști - au fost împărțite în trei secțiuni: Combaterea activă a Pandemiei, Reforma activă în educația medicală, Construind activ comunitatea de educație medicală.

Cele mai importante abordări au fost legate de schimbările necesare în curricula medicală, prezentarea cursurilor şi a activității practice în contextul menţinerii sănătății studenţilor și a stafului academic, examinarea online, schimburi de studenţi şi mobilităţile profesorilor în context pandemic.



,,Suntem onorați să continuăm această colaborare în domeniul cercetării biomedicale cu partenerii noștri internaționali. Prima serie de cercetători chinezi trebuiau să fie în Arad din luna martie a acestui an, dar odata cu pandemia COVID-19 am amânat acest schimb, urmând să fie reluat la o data ulterioară" - a declarat Coralia Adina Cotoraci, Rectorul Universității de Vest ,,Vasile Goldiș" din Arad.