Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prin Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie, ȋn parteneriat cu Centru de Antreprenoriat din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a organizat webinarul: „Antreprenoriat inovativ ȋn economia verde”. Evenimentul s-a adresat oamenilor de știință, cercetătorilor, economiştilor și antreprenorilor cu reputație naţională şi internațională, care au schimbat idei și au împărtășit o parte din experiența lor, dar și rezultatele cercetării în mai multe domenii ale antreprenoriatului, precum și aplicațiile lor în domeniul științei și tehnologiei.
Rolul webinarului a avut drept scop: învățământul și formarea antreprenorială pentru sprijinirea creșterii și creării de întreprinderi; întărirea condițiilor-cadru pentru antreprenori prin înlăturarea barierelor structurale existente și prin sprijinirea antreprenorilor în etapele cheie ale ciclului de viață al întreprinderilor; dinamizarea culturii antreprenoriale şi formarea noii generații de antreprenori.
Au onorat cu prezenţa prof. univ. dr. Ioan Petrişor, reprezentantul Academiei Române – Comitetul Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST), Filiala Timişoara şi Radu Pop, preşedinte al Asociaţiei Generale a Economiştilor din România (AGER) – Filiala Vâlcea. Rolul de moderator i-a revenit conf. univ. dr. Marius Boiţă, directorul Centrului de Antreprenoriat UVVG, iar speakeri au fost: prof. univ. dr. Klaus Bruno Schebesch şi prof. univ. dr. Horaţiu Şoim.
Lucrările înscrise pe agenda webinarului - „Economia verde” sau cum va arăta viitorul?” şi „Limitele Economiei durabile” - au arătat preocuparea cercetătorilor pentru analiza și interpretarea transformărilor și provocărilor induse în societate și economie.
„Rolul învățământului superior în domeniul antreprenorial nu este numai de a transmite cunoștințe, ci implică participarea la ecosisteme, parteneriate și alianțe antreprenoriale. Într-o economie verde, investițiile trebuie realizate cu un impact redus asupra mediului, prin reducerea emisiilor de carbon și a poluării, creșterea eficienței energetice și a resurselor şi prevenirea pierderii biodiversității și a serviciilor ecosistemice” – a spus conf. univ. dr. Marius Boiţă, director al Centrului de Antreprenoriat din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.