UTA U17, învinsă de Viitorul în finala Ligii Elitelor
14.06.2021

UTA U17 a cedat cu 1-5 în finala din Liga Elitelor, contra Viitorului, disputată astăzi la Mogoșoaia.

Constănțenii au început tare meciul, Radaslavescu a centrat din dreapta, Sali a reluat cu pământul de la colțul lung, iar Blaga a fost nevoit să respingă balonul peste bară. „Albaștrii” au rămas în ofensivă, iar Malama l-a încercat și el pe Blaga cu un șut de la marginea careului. De altfel, Viitorul a de ținut mai mult de minge în jumătatea adversă, atacanții arădenilor Nagy și Pop atingând foarte puține baloane.

De abia după o jumătate de oră de joc, Rareș Pop a avut o acțiune personală în dreapta, a pătruns în careu, dar șicanarea lui Borza a fost suficientă pentru a-l dezeechilibra pe utist, care a pierdut apoi mingea. După ce Bâceanu a fost aproape să profite de ieșirea eronată a lui Blaga, „roș-abii” au avut prima ocazie de gol. Pop a pasat din dreapta, iar Mihai a reluat cu latul exact în brațele lui Dincă din numai 8 metri.

Viitorul a revenit la comanda ostilităților pe finalul reprizei, iar căpitanul echipei de pe Litoral a și modificat tabela. În minutul 41, Radaslavescu i-a depășit prea ușor pe Mihai și Codrea în stânga și a trimis imparabil la colțul lung: bară-gol! Arădenii au acuzat șocul și Sali putea să facă 2-0 dacă Blaga nu ar fi intervenit la sacrificiu în interiorul careului său.

Aașadar, actul secund s-a reluat de la scorul de 1-0, însă tabela s-a schimbat după doar trei minute: Maftei a purtat o acțiune în partea dreaptă, a centrat pentru Băceanu, mingea a ricoșat din Pele la Bujor, care a înscris din câțiva metri. În minutul 63, Mazilu, abia intrat în teren, putea să mărească diferenţa, însă a tras pe lângă poartă, iar după doar un minut, Blaga a ieşit bine din poartă şi a reuşit să îi ia faţa lui Caragea. 3-0 s-a făcut în minutul 65: Maftei a centrat din nou din partea dreaptă, Mazilu a dat pe lângă minge, dar Caragea s-a aflat în fața porții și a înscris pe lângâ Blaga. În minutul 70, Radaslavescu a centrat, Caragea a trimis slab, cu pământul, Pele a încercat să intervină, dar a trimis cu capul direct în propria poartă iar scorul a devenit 4-0.  

Arădenii au redus din diferență în minutul 86, când Pășcălău a primit o pasă de la Pop, i-a driblat pe Osman și Duțu și a tras perfect pe lângă Dincă. Tabela a fost închisă de Mazilu, în al treilea minut al prelungirilor, acesta a scăpat singur, a tras în Blaga, dar mingea a revenit la fotbalistul Viitorului, care a finalizat pentru 5-1.

Formații:

UTA: Blaga - Sarkozi (Botoroagă 81), Pele, Roșu, Codrea - P. Popa (Lingurar 81), Șerengău, Bulza (Boiț 55), R. Cristian - R. Pop, N. Nagy (Pășcălău 53). Rezerve neutilizate: Malița - Bocancea, Manoilă, Opriș, Varga. Antrenor: Dinu Donca.

Viitorul: Dincă - Maftei, Osman, Duțu, Borza (Curea 60) - Martinovic, Radaslavescu, Bujor (Neicu 75), Malama (Stancu 75) - Bâceanu (Mazilu 63), Sali (Caragea 63). Rezerve neutilizate: Răfăilă - Răducioiu, Pleșa, Știubea. Antrenor: Ionuț Mihu.

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov) – Cosmin Vatamanu (Bucureşti) – Mihăiță Necula (București)

Observator FRF: Iulian Radu (București)

FOTO: FC Viitorul (facebook)