UTA remizează cu Rapid în ciuda arbitrajului controversat
13.07.2024

Alexandru Benga, desemnat căpitanul echipei pentru prima etapă, a fost singurul care s-a făcut remarcat în minutele primei reprize, atacanții Rapidului fiind de fiecare dată blocați. Prestația jucătorilor noștri s-a schimbat radical în a doua repriză, când am început să jucăm mult mai bine.


Prima repriză foarte greoaie pentru UTA 

Început slab pentru echipa noastră, parcă copleșiți de numele adversarului sau poate de căldură. Temperatura resimțită la începutul partidei a fost de 41 de grade, astfel arbitrul Colțescu a dictat pauze de hidratare la fiecare 15 minute. Nu după mult timp de la prima pauză, Christopher Braun a deschis scorul în minutul 23, urmare a unei neclarități în rândul fundașilor noștri.


A doua repriză, UTA își ia revanșa 

În ciuda greșelilor grave de arbitraj, George Cîmpanu, intrat la pauză în locul lui Valentin Costache, reușește să egaleze în minutul 60. În minutul 89, Johana Omondi întoarce scorul în favoarea noastră, dar, după ce golul fusese inițial validat și partida a fost reîncepută, arbitrul de rezervă intră în teren și Colțescu oprește meciul, verifică faza golului furnizată de camera VAR și anulează golul, într-un mod total eronat atât pentru arbitraj, cât și pentru fotbalul profesionist.


Următorul meci va fi în deplasare pentru UTA, în Bănie, pe 20 iulie la ora 18:30, gazde fiind cei de la Universitatea Craiova, echipa care a terminat pe locul 3 în play-off-ul anului trecut.