UTA Pierde Înfruntarea cu FCSB După un Start Promițător: 2-0 pe „Arcul de Triumf”
02.09.2024

UTA a început în forță meciul împotriva FCSB pe „Arcul de Triumf”, dar a încheiat partida cu un gust amar, după ce nu a reușit să concretizeze ocaziile mari avute la începutul jocului.

Meciul a început cu o mare ocazie pentru UTA Arad, chiar în primele 75 de secunde, când Kadiri s-a trezit singur în mijlocul careului mare, față în față cu portarul Târnăvanu. Din păcate pentru arădeni, atacantul a trimis mingea peste poartă, ratând o șansă uriașă de a deschide scorul.

UTA a continuat să domine primele minute ale meciului, punând presiune pe FCSB, care părea blocată în propria jumătate. În minutul 9, Van Durmen și Costache au avut și ei oportunități bune de a marca, dar au fost blocați de apărarea adversă.


FCSB deschide scorul contra cursului jocului

Cum adesea se întâmplă în fotbal, ocaziile ratate s-au răzbunat. În minutul 15, FCSB a deschis scorul prin Ngezana, care a înscris cu o lovitură de cap de la aproximativ 14 metri, după o centrare venită dintr-o lovitură liberă. Golul a schimbat complet dinamica jocului, iar UTA, deși nu a făcut o primă repriză slabă, a intrat la pauză cu un deficit de un gol.


Repriza a doua: ocazii ratate și un penalty controversat

UTA a început bine și partea secundă, dar din nou a ratat o ocazie importantă în minutul 54, când Cîmpanu a trimis mingea agonizant de aproape de poartă, dar pe lângă. Imediat, FCSB a primit un penalty controversat, după ce mingea l-a lovit pe Paulolo în mână, deși brațul acestuia era lipit de pământ. În ciuda protestelor și a lipsei intervenției VAR, portarul Robert Popa a reușit să pareze lovitura de la 11 metri executată de Băluță, menținând speranțele arădenilor.

În minutul 71, FCSB a fost aproape de a-și dubla avantajul, când Băluță a scăpat pe contraatac, dar din nou Popa a intervenit salvator. Însă, în minutul 88, Băluță a reușit să înscrie al doilea gol al gazdelor, asigurând victoria FCSB.


Concluzii: UTA plătește pentru lipsa de eficacitate

Meciul s-a terminat 2-0 pentru FCSB, chiar dacă UTA a avut câteva ocazii mari în prelungiri prin Pantea și Cristea. Deși au dominat începutul meciului, elevii lui Mircea Rednic nu au profitat de lentoarea adversarilor și au plătit scump pentru ocaziile ratate.


sursa photo: facebook/UTA Arad