UTA intră în play-off-ul Ligii Secunde cu 25 de puncte!
13.05.2020

În urma şedinţei de astăzi pe care FRF a susţinut-o împreună cu grupările din Liga a 2-a, s-a decis modul în care se va finaliza actualul sezon competiţional. Se va juca un sistem de play-off pentru promovare, cu primele 6 clasate. Astfel, UTA, Mioveni, Turris Turnu Măgurele, Campionii FC Argeş, Petrolul Ploieşti şi Rapid Bucureşti se vor lupta pentru cele două locuri în elita fotbalului romănesc. Cele şase formaţii vor intra în noul format cu punctele obţinute înjumătăţite. Astfel, clasamentul va arată asa:

UTA – 25 puncte

Mioveni - 20

Turris - 20

FC Argeş - 19

Petrolul - 19

Rapid - 19

Se va juca  într-o singură manşa, iar primele 2 clasate vor promova, iar a 3-a va disputa baraj de promovare cu ocupanta locul 6 din play-out-ul Ligii 1. 

Cea mai dezavantajată echipa de acest sistem este UTA, care pierde 6 puncte avans faţă de principalele urmăritoare. De asemenea, alb-roşii vor pierde şi aportul important al publicului de pe teren propriu, pentru că aceste dueluri se vor disputa cu porţile închise.

În total, la şedinţa de astăzi, grupările eşalonului secund au avut de optat pentru 3 variante. Pentru prima variantă, cu disputarea tuturor meciurilor rămase, a votat doar Dunărea Călăraşi. Pentru scenariul al 3-lea, cel care va fi aplicat, au votat 15 formaţii. UTA şi Metaloglobus s-au abţinut de la vot. 

În subsolul clasamentului, nicio echipă nu va retrograda la finalul sezonului în curs. 

Foto: uta-arad.ro