UTA încheie anul en fanfare!
08.12.2019

Ultima etapă a anului a coincis cu un nou succes de răsunet al UTA-ei. Alb-roșii s-au impus cu 3-0 în fața propriilor suporteri în compania Petrolului Ploiești și intră în vacanță de iarnă cu un avans de 4 puncte față de locul 2, ocupat de CS Mioveni, și 6 lungimi de Rapid, echipa care completează podiumului. Prima repriză a fost extrem de echilibrată, cu o luptă dusă în special la mijlocul terenului pentru balon, dar echilibrul partidei a fost rupt de centralul Mladinovici. În prelungirile primului act, acesta l-a eliminat pe Arnăutu pentru injurii și i-a lăsat în inferioritate numerică pe ploieșteni. De la cabine, arădenii s-au aruncat spre poarta lui Avram, pe care l-au învins în 3 rânduri. Mai întâi, Buhăcianu a trimis printre picioarele goalkeeperului petrolist, după o pasă a lui Tomozei, în minutul 69. Finalul de meci le-a aparținut lui Ciprian Rus și Alexandru Ioniță, care au colaborat la ultimele două goluri. Mai întâi, Ioniță i-a pasat perfect lui Rus pe culoar, care a înscris sub bară, iar mai apoi Rus i-a întors serviciul și l-a lasat pe vârful crescut de Rapid cu poarta goală, iar acesta a îndeplinit o simplă formalitate. 

Din cele 60 de puncte puse în joc, UTA a obținut 41, a înscris de 37 de ori și a încasat 13 goluri. Campionatul se va relua la finalul lunii februarie cu o deplasare la Miercurea Ciuc cu Csikszereda, iar primul meci pe „Motorul” va avea loc o săptămână mai târziu, în compania Ripensiei Timișoara. 


Formații:

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Bustea – Ursu(Ioniță '60), Isac(Hrezdac '77), Moise, Miculescu – C. Rus, Buhăcianu(Oroian '85).

Petrolul: R. Avram – Olaru, Sîrghi(Zaharia '19), Manolache, Alb Olaru – Meza Colli, Mihăescu – Bratu, Marinescu, S. Tudor(Gavilă '55) – Arnăutu. 

Foto: uta-arad.ro