UTA - Charleroi, primul amical al „roș-albilor” în Turcia!
06.01.2022

Belgienii de la Charleroi vor fi primii adversari ai UTA-ei în Antalya. Amicalul dintre cele două formații va avea loc sâmbătă, de la ora locală 15:00 (ora 14:00 în România). 


Cu un lot cotat la 31,1 milioane de euro pe transfermarkt, formația care ocupă locul 7 în acest moment în prima divizie belgiană pare a fi cel mai puternic oponent cu care arădenii vor da piept în Turcia. 


Echipa condusă de Edward Still (tehnician de doar 31 de ani, aflat la prima experiență ca „principal”) și-a pierdut golgheterul în această iarnă, încasând 9 milioane de euro de la Spartak Moscova în schimbul jamaicanului Shamar Nicholson, marcator a 13 goluri în prima parte a campionatului.


Cel mai bine cotat jucător din lot este algerianul Adem Zorgane (3,3 mil. euro), care însă nu va fi pe teren împotriva UTA-ei, deoarece face parte din lotul naționalei sale pentru Cupa Africii pe Naţiuni, la fel ca și portarul titular Herve Koffi (Burkina Faso). Belgienii au alți doi jucători cotați la trei milioane de euro, fundașul stânga Joris Kayembe și fotbalistul de bandă dreaptă Ali Gholizadeh, titular în naționala Iranului.


După meciul cu Charleroi, arădenii vor mai avea alte două partide amicale: miercuri, 12 ianuarie, împotriva maghiarilor de la Honved și vineri, 14 ianuarie, contra elvețienilor de la Aarau.