UTA a învins Ripensia Timișoara cu 2-1 în ultimul amical al verii, disputat la Sânnicolau Mic! Ilie Poenaru a anunțat acordul cu un atacant din Germania
09.07.2022

UTA a disputat sâmbătă dimineață ultimul amical al verii, la Sânnicolau Mic, împotriva divizionarei secunde Ripensia Timișoara. Oaspeții au deschis scorul după 20 de minute prin fostul utist Tudor Călin, dar „roș-albii” au întors rezultatul până la pauză, prin Alexandru Benga și David Miculescu. 

După un început anost de meci, în care utiștii au avut posesia fără a pune vreun pericol la poarta adversă, timișorenii au marcat. În urma unui corner executat scurt, Piftor a tras de la distanță, Iacob a respins până la Călin, iar acesta a împins mingea în plasă din câțiva metri. Arădenii „s-au trezit” după golul încasat și au avut o primă ocazie: Batha a trimis puternic dintr-o lovitură liberă, dar portarul Toroc a intervenit. Golul egalizator a căzut în minutul 39, tot dintr-o fază fixă executată de Batha: albanezul a centrat din corner, iar Benga a marcat cu o lovitură de cap din centrul careului. După doar trei minute, arădenii au trecut în avantaj după o fază superbă. Hoxhallari s-a descurcat excelent la centrul terenului și l-a lansat pe Otele în partea stângă, nigerianul a centrat pentru Miculescu, iar „decarul” UTA-ei a înscris din 9 metri.

În partea secundă, tot UTA a fost echipa mai periculoasă, în timp ce Ripensia a fost aproape inexistentă din punct de vedere ofensiv. Cele mai importante șanse au fost irosite de Otele, care a recuperat un balon în apropierea careului advers dar și-a închis unghiul de șut și a ratat execuția, Hoxhallari, care a lovit bara transversală cu o lovitură de cap, și de atacantul sârb Markovic, aflat în probe, care a scăpat singur cu goalkeeperul advers dar a tras exact în acesta. 

Formații: 

UTA: Fl. Iacob (60 Balauru) – Vukcevic (87 Maxim), Erico (65 Chindriș), Benga (73 Dobrescu), Hoxallari – Batha (87 Cibi), Fl. Matei (65 Isac) – Miculescu (60 Stahl), Ubbink (80 Negoescu), Otele (73 Șteau) – Keșeru (65 Markovic). Antrenor: Ilie Poenaru

Ripensia: Toroc (46 I. Rus) – Morariu (46 Zamfirescu), Țieranu (62 Leca), Lalić (87 Butnărașu), Gladun (80 Vasluianu) – Vidrăsan (70 Mogoș), Călin (46 Stoi), Ene (70  Mitrov) – Piftor (77 Simon), Gavra (62 Matiș, 89 Vermeșan), Mihart (62 Szimionaș). Antrenor: Iulian Muntean

Arbitri: Mircea Ardelean – Cristian Căsuț, Alina Mihoc

Antrenorul Ilie Poenaru a tras concluziile la finalul amicalului: „Un ultim test bun, zic eu. Mă bucur că am întâlnit o echipă bună, chiar dacă este o echipă tânără, Ripensia este o echipă agresivă, o echipă care ne-a pus și probleme. Știam că noi venim după o săptămână de încărcătură, practic, acum, săptămâna asta, terminăm perioada de pregătire continuată din Slovenia, cu trei zile foarte bune și destul de dure și știam că nu o să avem ritm, că nu o să avem prospețime. Știam acest aspect, doar că vreau mai mult, îmi doresc mai mult, mai multă mișcare, să circule mingea mult mai repede, să fim mai reactivi pe pierderea mingii, pentru că pe un fond de oboseală trebuie doar să ai reacție și să micșorezi spațiile dintre compartimente, să nu dăm voie adversarului să-și creeze oportunități de a marca sau de a ne pune probleme. Ușor, ușor, săptămâna viitoare e clar că de la zi la zi vom arăta mult mai bine și sper ca la meciul cu Piteștiul să fim la capacitate, nu știu dacă maximul, dar vom fi bine, eu zic că vom arăta foarte bine.”

Tehnicianul arădenilor a explicat și situația atacanților din lot: „O mutare o s-o facem acum, în timpul meciului, dacă tot suntem la momentul adevărului, nu vă dezvălui numele, dar un atacant din Germania a acceptat oferta pe care noi i-am făcut-o zilele trecute, a fost și în Bundesliga. Acum mergem să îi facem contractul, să-i trimitem contractul, să îl analizeze avocații lui sau agenții lui. Eu vreau trei atacanți, cu Postolachi, ca să înțeleagă toată lumea, nu este că nu l-am vrut noi, ne-am înțeles din punct de vedere contractual cu el dar este problema de grilă, sumă ce se duce însă undeva la peste 200.000 de euro și practic nu a căzut. Ultimul club la care a jucat, Mouscron, a falimentat, doar că în momentul de față avem nevoie de o hârtie, pentru că grila lui a mai fost plătită o dată. Și astea sunt chestii de detalii sau de acte, de birouri, să spunem așa, chestii administrative care pe mine mă depășesc mult, chiar dacă cei din club mă țin la curent cu toate aceste aspecte. Dar, nu avem cu cine să luăm legătura practic de acolo, pentru că ei sunt în vacanță. Agentul lui Postolachi încearcă să rezolve cât mai repede această problemă. Eu mai sunt în discuții cu încă un atacant tânăr, și nu știu cât mai pot să îl mai aștept, poate una-două zile, maxim. Mai mult nu pot să stau. Markovici, ținând cont că doar ieri a făcut un antrenament cu noi și astăzi, am văzut câteva lucruri bune la el, vom vedea ce decizie vom lua, dar sincer, mi-aș dori să mai rămână cu noi câteva zile ca să pot să-l mai văd în anumite situații, în antrenamente.” Din câte se pare, atacantul din Germania la care se referă Poenaru este elvețianul Orhan Ademi, fotbalist de 30 de ani care s-a despărțit în această vară de MSV Duisburg, echipă din Liga a III-a. 

UTA va debuta în noul sezon de Liga 1 sâmbătă, 16 iulie, de la ora 18:30, pe terenul celor de la FC Argeș.