UTA a confirmat transferul fundaşului lateral Aly Abeid, fost jucător la Levante și Valenciennes: „Am încheiat transferurile în compartimentul defensiv”
29.06.2022

Yacoub Aly Abeid este noul fundaș stânga al UTA-ei! Crescut de ASAC Concorde, fotbalistul de 24 de ani a fost cumpărat în 2014 de Levante, formație din prima ligă a Spaniei. După doi ani petrecuți la academie, apărătorul a jucat în 45 de partide pentru echipa a doua, în ligile 3 și 4 din Spania, însă a și debutat în Primera Division, jucând 78 de minute într-un eșec cu 0-3 suferit împotriva lui Atletico Madrid. Sezonul 2018-2019 l-a petrecut sub formă de împrumut în liga a doua spaniolă, la Alcorcon, iar în ianuarie 2020 a părăsit-o definitiv pe Levante și a semnat cu Valenciennes, echipă din divizia secundă franceză. 

În cei doi ani și jumătate petrecuți în Franța, Abeid a jucat în 47 de partide în toate competițiile, oferind o pasă de gol. La nivel de echipă națională, fundașul a strâns peste 40 de selecții pentru Mauritania, țară pe care a reprezentat-o la Cupa Africii pe Națiuni în 2019 și 2021.

“O dată cu venirea lui Aly am încheiat transferurile în compartimentul defensiv. Mi-am dorit să avem o apărare echilibrată, să avem concurență pe posturi, iar prin transferul lui Aly am rezolvat și flancul stâng. Este un jucător pe care l-am analizat foarte bine și care se pliază pe principiile și concepția noastră. Aly vine dintr-un campionat foarte greu, unde a jucat constant în ultimii doi ani și jumătate, la un club bun care a activat și in prima ligă franceză. Ne bucurăm că a acceptat să vină alături de noi în dauna altor oferte mult mai atrăgătoare, dar l-am convins cu proiectul nostru și ceea ce vrem să facem la Arad. Și nu în ultimul rând, a fost încântat de atmosfera pe care publicul arădean o crează la fiecare meci!” a declarat Ilie Poenaru, antrenorul UTA-ei.

Abeid nu se va alătura UTA-ei în cantonamentul de la Rogla, ci va sosi direct la Arad săptămâna viitoare.