UTA a confirmat transferul fundaşului albanez Erion Hoxhallari!
02.06.2022

UTA a confirmat oficial astăzi transferul fundaşului central albanez Erion Hoxhallari, anunţat de antrenorul Ilie Poenaru încă de săptămâna trecută. 


Hoxhallari, care poate evolua și în banda stângă a apărării, a fost crescut de KF Tirana, și a evoluat la nivel de seniori pentru echipa din capitala Albaniei timp de 11 ani, cu excepția a două perioade, în care a jucat sub formă de împrumut la Teuta, respectiv Laci. Între 2019 și 2021, acesta a fost coechipier cu actualul utist Idriz Batha. Apărătorul a cucerit până acum patru trofee în țara natală, toate la Tirana: două campionate, în 2020 şi 2022, plus o cupă și o Supercupă în 2017. Hoxhallari a jucat și în cupele europene, având 8 meciuri și un gol în preliminariile UEFA Champions League și UEFA Europa League. 


Cât despre echipa națională, fundașul a evoluat pentru toate reprezentativele de juniori ale Albaniei, dar are și trei selecții în naționala de seniori. Selecţionerul italian Edoardo Reja l-a convocat şi pentru acţiunea din această perioadă, în care Albania va întâlni Islanda, pe 6 iunie, și Israelul, pe 10 iunie, ambele în Liga Națiunilor, dar și Estonia, pe 13 iunie, într-un meci amical.