UPDATE 14 mai În această seară, premierul Florin Cîțu a anunțat condițiile pentru intrarea pe stadion: „Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen (rapid) nu mai vechi de 24 de ore” Rămâne de văzut dacă până duminică, la meciul UTA-ei, se vor implementa toate procedurile necesare din partea ministerelor și FRF/LPF pentru ca arădenii să joace cu spectatori pentru prima oară în acest sezon de Liga 1. Mai devreme, ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, anunțase faptul că finala Cupei României, de pe 22 mai, dintre Astra și Universitatea Craiova va fi primul joc la care spectatorii vor reveni în tribune.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi într-o conferință de presă că din 15 mai se vor aplica o serie de măsuri de relaxare, printre care și accesul spectatorilor pe stadioane.
„Activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori” a declarat șeful statului.
Momentan, însă, nu s-a dat o hotărâre oficială, așadar nu sunt cunoscute condițiile de intrare pe stadion. UTA mai are un singur meci pe teren propriu în play-out, duminică, 16 mai, de la ora 14:00, contra lui Gaz Metan Mediaș. „Pentru noi, ca număr, este perfect pentru că abonații ocupă aproximativ 25% din capacitatea arenei. Nu putem vorbi, însă, despre cum se va intra la meciul cu Gaz Metan pentru că nu s-a dat o hotărâre oficială și nu se cunosc condițiile de intrare pe stadioane, dacă e voie vaccinat sau nevaccinat. Așteptăm să apară hotărârea, moment în care vom comunica și noi condițiile de intrare pe stadion”, a declarat Alexandru Meszar.
Ultima partidă a UTA-ei cu spectatori a avut loc pe 29 februarie 2020, când arădenii câștigau cu 3-0 împotriva Ripensiei în Liga a II-a, pe stadionul „Motorul”.