UPDATE: UTA aşteaptă certitudini din partea Primăriei înaintea debutului în Liga 1
05.08.2020

UPDATE: Clubul UTA a răspuns, la rândul ei, cu un comunicat, pe care îl puteţi citi, în întregime, aici: 

" Ca urmare a comunicatului emis astăzi de Primăria Municipiului Arad, prin vocea domnului primar Călin Bibarț, dorim să transmitem că ne bucurăm să primim confirmarea parteneriatului cu clubul UTA. Am avut convingerea că vom continua colaborarea, partenerul cel mai important al clubului a fost, de la începutul acestui proiect, și este și astăzi, Primăria Municipiului Arad. Promovarea din această vară, vis al arădenilor vechi de mai bine de un deceniu, a fost obținută împreună cu partenerii noștri din conducerea orașului. 

Suntem convinși că Primăria va găsi soluții și în  perioada această grea, de criză medicală și economică, să sprijine clubul UTA minim cu sumele cu care a contribuit și în anii precedenți. Legea 115/2020 permite Consiliilor Locale și Județene alocarea directă de subvenții pentru cluburile sportive. 

Așteptăm concretizarea parteneriatului în următoarea ședință de Consiliu Local. Ținând cont că suntem o echipă nou-promovată în Liga I, și noi și Aradul dorim să punem bazele unei echipe care va rezista rigorilor primului eșalon. În realizarea acestui demers avem nevoie de certitudini acum, înaintea startului, pentru a pregăti cât mai bine sezonul. "


Cluburile sportive arădene au primit o veste bună. Cele mai importante branduri arădene, UTA şi Baschet Arad, printre altele, au fost anunţate că vor fi sprijinite în continuare cu bani publici, în ciuda unor informaţii apărute miercuri în mediul online. 

Comunicatul Primăriei arată astfel:

“Răspunsul  formulat la solicitarea publicației online Sport Arad făcea referire strict la Legea nr. 350/2005, lege în baza căreia municipalitatea finanțează cluburile sportive pe bază de proiecte,  însă intrarea în vigoare a Legii 115/2020 dă posibilitatea administrației publice locale să acorde în mod direct alocații bugetare cluburilor sportive, pe bază de Hotărâre a Consiliului Local Municipal. Această nouă prevedere legală reprezintă un real sprijin pentru cluburi având în vedere procedura simplificată de alocare a acestor fonduri.

În acest sens, chiar în cursul acestei dimineți am avut o întâlnire cu reprezentanții clubului, convenind asupra faptului că noua prevedere legală este cea mai eficientă soluție de finanțare a clubului UTA în acest moment.  Primăria Municipiului Arad a fost și rămâne principalul  partener al Clubului UTA, mai ales în contextul mult așteptatei promovări în Liga I.  ”, dă asigurări primarul municipiului Arad, Călin Bibarț. “

Foto: uta-arad.ro