UPDATE | Cartușe și o grenadă în parc
19.11.2019

UPDATE 2: Echipa pirotehnică a reușit asigurarea grenadei și ridicarea în condiții de siguranță.

Muniția va fi transportată și distrusă în poligonul de la Felnac.

UPDATE 1: În aceste momente echipa pirotehnică începe operațiunea de "tatonare la grenadă"  Se va curăța zona  în jurul grenade urmând ca aceasta sa fie agățată de dispozitivul tip gheară.

ȘTIRE INIȚIALĂ: În cursul zile de ieri în urma unui apel la 112, echipa pirotehnică a ISU ARAD s-a deplasat pe malul Mureșului în zona parcului Europa unde doi minori au găsit pe malul râului 2 tuburi de cartușe.

Echipa pirotehnică a executat asanarea terenului din zonă și a mai descoperit 23 cartușe de Infanterie diferite calibre și o grenadă de mână defensivă. Muniția provine din cel de al II-lea Război mondial. Grenada de mână defensivă, îngropată jumătate în pământ nu avea cuiul de siguranță și prezinta pericol la ridicare. A fost solicitat sprijinul echipei pirotehnice  de la ISU ALBA. Pe timpul nopții zona a fost delimitată și păzită de către poliție. În urma cercetărilor executate de către echipa pirotehnică au  luat decizia asigurării zonei, extragerea grenadei din pământ cu ajutorul unui dispozitiv tip gheară cu o lungime de 50 m. Operațiune este în desfășurare.