UPDATE: Aparatul RT-PCR a ajuns la spitalul din Ineu
04.08.2020
UPDATE: Astăzi la Spitalului Orășenesc Ineu a ajuns aparatul de destare RT-PCR a bolnavilor infectați cu COVID-19. 
Cu acestă ocazie Primarul Orașului Ineu - Abrudan Calin mulțumește Companiei Aptiv pentru sponsorizarea făcută în vederea achiziționării acestui aparat, prin  organizația „Salvați Copiii”, filiala Timișoara. 
„Dorim să vă împărtășim bucuria Spitalului Orășenesc Ineu cu ocazia instalării în cursul zilei de 05.08.2020 a aparatului RT-PCR de testare a pacienților COVID-19.
Mulțumim d-lui Primar pentru implicare și susținere, dar și Companiei APTIV pentru sponsorizare.
Spitalul Orășenesc Ineu va depune documentele necesare la DSP Arad, pentru obținerea autorizației în vederea funcționării aparatului.
Dupa obținerea  autorizației  vom reveni cu informații privind efectuarea testelor.” - Manager,Ing. ec. Mang Monica

Informare 4 august 2020: La solicitarea Primarului Orașului Ineu – Abrudan Calin, compania APTIV a făcut sponsorizarea necesară, pentru Spitalul Orășenesc Ineu, ce constă în dotarea cu un aparat RT-PCR de testare a bolnavilor infectați cu COVID-19.
Aparatul de testare s-a achiziționat de APTIV cu sprijinul „Salvați Copiii” Filiala Timișoara.
În cursul zilei de mâine aparatul de testare va ajunge la Spitalul Orășenesc Ineu, moment în care o să revenim cu informații și detalii!

Despre testarea Real Time-PCR, standardul de diagnostic al COVID-19:
Din secretiile nazale si/sau faringiene recoltate de un cadru medical cu ajutorul unui betisor cu tampon de vata din nas si/sau faringe se poate pune in evidenta, prin prelucrarea in laborator, ARN-ul viral (acid ribonucleic), materialul genetic unic al noului coronavirus. Secretile recoltate de la pacient trec prin mai multe etape prin care secventele de ARN se separa, se amplifica, se transcriu in secvente de ADN, care se multiplica pentru a putea fi detectate ulterior. Toate etapele trebuie realizate de personal specializat, pregatit, intr-un laborator de biologie moleculara care indeplineste conditii inalte de siguranta.
Un test RT-PCR cu rezultat pozitiv arata ca persoana are o infectie activa, pe care ar putea sa o raspandeasca. Odata ce o persoana se recupereaza dupa infectie, rezultatele RT-PCR devin negative.
Sursa: pineuar.ro