UPDATE - Alpinistul arădean Zsolt Torok a murit! Înmormântarea, marți, la orele 14, la Teatrul de Stat
17.08.2019

Alpinistul aradean Torok Zsolt a murit! 

Dat dispărut de cateva zile, el a fost descoperit undeva în munții Fagarasului. Confirmarea decesului a fost făcută pe Facebook, de către soția acestuia.

„Alpinistul român în vârstă de 45 de ani a fost localizat în zona vârfului Negoiu şi se pare că este decedat. Se încearcă evacuarea pe calea aerului a acestuia şi în zonă sunt mai multe echipe salvamont care încearcă să ajungă la locul accidentului”, a afirmat Adrian David citat de Agerpress.

UPDATE ! 

Arădenii își pot lua rămas bun de la alpinistul Zsolt Török și în această seară, de la ora 20, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, acolo unde este depus trupul neânsuflețit al cunoscutului alpinist arădean. Înmormântarea va avea loc marți, la orele 14, tot la Teatrul de Stat, urmata de inhumare la cimitirul Eternitatea (UTA). Zsolt Torok, unul dintre cei mai apreciaţi alpinişti români la nivel mondial, sportivul care a reuşit să cucerească Himalaya, a murit în Făgăraş, în timp ce se antrena în apropiere de Vârful Negoiu. Alpinistul plecase, la mijlocul săptămânii trecute, de la refugiul Călțun, dar se pare că pe o porţiune friabilă a alunecat în prăpastie. Zsolt Torok a străbătut cele mai grele trasee tehnice din lume și a stabilit premiere mondiale în Patagonia și Himalaya. Pentru ascensiunea pe vârful Mount Pumori, de anul trecut a primit titlul de Maestru al Sportului. Zsolt Torok se recăsătorise în urmă cu doar o lună, iar la finele lunii septembrie ar fi împlinit 46 de ani.

Foto: torok.ro