Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad Oferă 800 de Locuri la Buget pentru Admiterea 2024
18.06.2024

Universitatea „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad anunță deschiderea perioadei de înscriere pentru admiterea 2024, oferind 800 de locuri bugetate pentru studenții care doresc să își înceapă sau să își continue studiile universitare.


Programe de Licență și Master

UAV pune la dispoziție 37 de programe de licență și 30 de programe de master, repartizate în cadrul celor 9 facultăți ale universității. Printre acestea se numără și noua specializare de Nutriție și Dietetică, care va fi disponibilă la Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului.


Perioada și Modalitățile de Înscriere

Înscrierile se vor desfășura în perioada 8-24 iulie pentru specializările unde admiterea se face pe bază de dosar. La facultățile care necesită probe de admitere, înscrierile vor avea loc între 8 și 23 iulie. Acestea includ:

  • Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului
  • Facultatea de Educație Fizică și Sport
  • Facultatea de Științe Umaniste și Sociale
  • Facultatea de Design
  • Facultatea de Teologie Ortodoxă

Locurile de Înscriere

Înscrierile pentru 8 dintre facultăți se vor desfășura la centrul unic de înscriere situat în clădirea UAV de pe Bd. Revoluției nr.72 (Palatul BNR). Pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă, înscrierile se vor face la sediul facultății, pe str. Academia Teologică nr.11-13. De asemenea, înscrierile pot fi realizate și online, pe platforma dedicată admiterii 2024.


Oportunități și Avantaje

Rectorul UAV, Teodor Cilan, a declarat: „Universitatea arădeană de stat oferă, pentru anul universitar 2024-2025, peste 3000 de locuri la licență și master, din care 800 de locuri bugetate. Îi așteptăm pe absolvenții de liceu să vină la universitatea noastră, să aplice la programele noastre de studii pentru a-și dezvolta o carieră profesională. Atât baza materială cât și buna pregătire a cadrelor didactice sunt garanția unui învățământ de calitate. De asemenea, foarte buna colaborare cu mediul economic, cu principalii angajatori din regiune, crește considerabil șansa absolvenților UAV de a-și găsi rapid un loc de muncă.”


Informații Suplimentare

Pentru mai multe informații legate de admitere, cei interesați pot accesa site-ul oficial al universității la www.uav.ro.

Această ofertă de studiu și facilitățile puse la dispoziție de UAV reprezintă o oportunitate excelentă pentru tinerii absolvenți de liceu care își doresc să urmeze studii superioare într-un mediu academic de înaltă calitate și cu perspective solide de angajare.