Un pas în faţă pentru Lunca Mureşului
24.06.2021

Întins pe o suprafaţă de 17.455 de hectare, de-al lungul râului Mureş, Parcul Natural Lunca Mureşului ascunde o comoară naturală cu zeci de specii de pasări, multe dintre ele fiind sub un regim strict de protecție pe plan internațional.
De-al lungul timpului, tot mai mulţi arădeni au ales să-şi petreacă timpul liber în Parcul Natural Lunca Mureşului.
Pe lângă speciile de plante şi păsări, în aria protejată se mai regăsesc şi familii de bursuci, vulpi, mistreţi, căprioare, cerbi, dar şi numeroase specii protejate, de la nevertebrate până la mamifere mari.
Recent, administraţia parcului împreună cu partenerii săi au lansat proiectul „Implementarea măsurilor necesare pentru revizuirea planului de management și promovarea Parcului Natural Lunca Mureșului și ariile protejate conexe”.
Proiectul, în valoare totala de aproximatix 2,5 milioane de euro, este cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare şi are o valabilitate de 36 de luni.
La evenimentul de lansare a proiectului au mai fost prezenţi Mircea Leschean, director DRI, Dan Paicu, preşedinte Consiliul Consultativ, Iulian Stana, membru al Consiliului Ştiinţific şi Mihai Pascu, manager proiect.