Un nou tip de testare pentru depistarea coronavirusului
12.07.2021

Informare SCJU Arad: Din această săptămână Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad efectuează, atât pentru pacienții spitalului cât și la cerere, în paralel cu testele clasice RT-PCR, un nou tip de testare pentru depistarea virusului SARS  CoV- 2 iar rezultatul acestuia se comunică în ziua recoltării probelor.

„Acest test necesită mai puțin timp de așteptare pentru rezultat. Metoda folosită este imuno-chimică cu electrochemiluminescență și se lucrează probe din exudat faringian și oro-faringian. Recoltarea probelor se realizează în cabinetul Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Ambulatoriului SCJU Arad iar rezultatul se eliberează în ziua recoltării”, explică dna biochimist Luminița Pilat, șef Laborator Analize Medicale. 

Pentru pacienții spitalului testul se efectuează în mod gratuit, iar pentru persoanele care doresc un test de control sau pentru alte scopuri personale, la cerere,  costă 75 de lei. Programările se pot efectua la cabinetul nr. 44 din Ambulatoriul SCJU Arad, la parterul clădirii principale din strada Andrenyi Karoly, nr 2-4 (intrarea de vizavi cu Serviciul Județean de Ambulanță Arad).