Un nou pod peste Mureş
21.11.2019

Primăria Municipiului Arad și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) au semnat acordul de finanțare pentru proiectul “Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare”. În valoare de aproape 50 de milioane de euro, proiectul administrației locale este unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România.

Ambițiosul proiect presupune construirea unui nou pod peste râul Mureş, achiziţionarea a 10 autobuze electrice (5 de capacitate medie în lungime de 12m și 5 de capacitate mică în lungime 10m), amenajarea de străzi noi (continuare str. A. Șaguna – str. Câmpia Turzii, continuare str. Ticu Dumitrescu) și reabilitarea străzii Andrei Șaguna, tronsonul cuprins între str. Condurașilor și str. Barbu Lăutaru. De asemenea în cadrul aceluiași proiect se vor amenaja două stații de alimentare pentru autobuzele electrice și se vor construi (6) și moderniza (17) de staţii de transport public de călători. În plus, se vor amenaja noi kilometri de piste pentru biciclete pe zona cuprinsă între str. Andrei Șaguna şi noul pod și de la intersecția cu str. Economului până la str. Ogorului și se vor achiziționa 330 de biciclete.


Proiectul se realizează în cadrul POR 2014 -2020, Axa 4, Obiectivului Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.